10 неща, които ни правят по-щастливи

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Всеки ден е различен – някои са по-лесни, други ни поставят препятствия и изпитания. Има обаче някои простички неща, които можем да направим, за да подобрим деня си и да се почувстваме по-щастливи. Business Insider предлага 10 съвета. Американското издание сочи, че ако ги следваме, ще усетим разликата.

Ето ги и тях:

1. Излезте сред природата

Може би сериозно подценявате колко важно е това. Всъщност, има изследвания, които доказват, че природата намалява стреса, прави хората по-креативни, подобрява паметта и дори ги прави по-добри.

2. Спортувайте

Всички знаем колко важно е това, но малко хора го правят постоянно. Освен ползите за здравето, спортът допринася да сме по-щастливи, подобрява съня, повишава либидото и успява цялостно да накара всеки да се почувства по-добре.

3. Прекарвайте време с приятели и семейството си

Експертът по въпросите на щастието от „Харвард“ Даниел Гилбърт определя това като един от най-големите източници на радост в живота. Самотата може да отключи сериозни рискове за здравето като инфаркт, инсулт и диабет. Дълголетниците поставят силен акцент върху социалната ангажираност и добрите отношения с хората. Приятелите са от ключово значение за подобряване на живота.

4. Изразявайте благодарност

Това ще ви направи по-щастливи и ще подобри отношенията ви с останалите.

5. Медитирайте

Медитацията може да увеличи щастието, да намали гнева, тревожността, депресията и умората. По подобен начин, молитвата може да ви накара да се почувствате по-добре, дори и да не сте религиозни.

6. Спете достатъчно

Липсата на сън води до болести.

7. Предизвикайте себе си

Научете друг език, поддържайте ума си остър. Mузикалните уроци също увеличават интелигентността. 

8. Смейте се

Хората, които залагат на хумора, за да се справят със стреса, имат по-добра имунна система, намаляват риска от инфаркт и инсулт и живеят по-дълго. Смехът е ежедневен витамин.

9. Докоснете някой

Докосването намалява стреса, подобрява ефективността и прави човека по-убедителен. Прегръдките ни правят по-щастливи.

10. Бъдете оптимисти

Оптимизмът ни прави по-здрави, по-щастливи и удължава живота. А когато сме самоуверени, подобряваме производителността си.