Блогът на Апостол Апостолов :: НАЛУДНИЧАВИТЕ ЛЪЖИ НА КРЕМЪЛ

2
Добави коментар

                                                НЯМА ДА ИМА „ТУРСКИ ПОТОК“

                                                            

 

Министърът на енергетиката на Турция Танер Йълдъз отказа да пристигне за преговори с шефа на „Газпром” Алексей Милер, съобщи РИА „Новости”, като се позова на дипломатически източник в Москва и на представител на турското консулство в Санкт Петербург. 

Засега не са ясни причините за отмяната на „Турски поток”. Помощникът на Владимир Путин- Юрий Ушаков потвърди новината, като обясни, че на форума в Санкт Петербург не може да се очаква подписване на документи между Русия и Турция.

След последната среща на Владимир Путин и Реджеп Ердоган в Баку на 13 юни, министърът на енергетиката на Русия Александър Новак призна, че „Газпром” както преди няма не само формалното съгласие на Анкара за реализацията на проекта, като изключим меморандум за намеренията, но и няма разрешение за проектни проучвания и строителство в териториалните води на Турция.

С този жалък руски водевил руснаците за пореден път доказаха, че са народ от лъжци, мошеници и шарлатани. Закъсали са го отвсякъде, сиромашките, и все се чудят какъв нов кьорфишек да хвърлят. Защото на всичко отгоре руснакът е и хвалипръцкото на Вселената.

                            

Сега, след като поредната им лъжа се сгромоляса, руснаците лансираха поредната си идиотщина. Щели, видите ли, да строят още един „Северен поток“. Неотдавна Европа ясно им даде да разберат, че тя няма от „Южен поток“. Европа няма нужда и от втори „Северен поток“, това е повече от ясно. Руснаците щяха да бъдат смешни, ако не бяха толкова жалки в стремежа си да се правят на важни и велики. А истината е, че Русия не представлява НИКАКЪВ интерес за света!

Важно за нас в случая е само това, че до края на годината ще е готова газовата връзка между България и Гърция, която ЕС ще ни изгради БЕЗПЛАТНО. Оттам ще започнем да получаваме евтин азерски газ. Засега сме принудени да изкупуваме руски газ, който е далеч по- скъп, но тази връзка ще промени чувствително нещата.

През следващата година ще е готова и връзката между България и Румъния край Кардам. От съседна Румъния ще получаваме оше по- евтин газ. Така най- сетне ще се отървем от руския рекет, който произтича от руския монопол на нашия пазар. Вина за този монопол имат, разбира се, руските агенти в България, които са обединени в една разбойническа групировка, наречена БСП. Това обаче е тема за друг разговор…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog