Чудото на “живата” музика

1
Добави коментар
nordic
nordic

музикалните инструменти и органите, на които влияят

Музиката, казват е лек за душата и тялото. Защо ли? Нашите тела са енергийни системи с определена вибрация. Всяка музика, ритъм и звук представлява енергия и вибрация. А тези музикални вибрации влияят на нашето енергийно и психоемоционално състояние.

Избирайки музика по свой вкус, човек активизира емоции и определено енергийно ниво. Емоциите сами по себе си са връзката на човек с физическия свят и този на енергиите и магическата сила на пространството. В наши дни има много “празна“, “мъртва” музика, която притъпява и ограничава възможностите на човек да балансира и настрои духовното, както това би станало при “живата” музика. Голямо влияние върху структурирането на социалните отношения между хората оказва и словестната информация, която съпровожда музика.
Слушайки ”празната” музика (електронна и лишена от смисъл) човек се придържа към материалното ниво на съществуване. А това нанася големи загуби върху духовната страна на живота, което косвено се отразява върху здравето и благополучието на хората. Обратно, “живата” музика има голяма целителна сила, която създава нужното енергийно ниво и възстановява енергобаланса.

Съществува особен тип музика – музика от ”местата на Силата” или „шаманска музика”. „Местата на Силата” са естествени природни места с чиста и активна геоинформация, взаимодействащи с енергоинформационните потоци на космоса.  Тази музика може да лекува, възстановява сили, да помогне за изход от трудна ситуация, дава знание и сила. Ако се съчетаят “живата музика“ и знанието на лечителя, резултатът би надскочил очакванията, защото достъпът до енергоинформационната матрица на човека е много по-голям с помощта на т.нар. истински звуци.

Индийските техники например са установили конкретна връзка между определени честоти и чакрите на човешкото тяло. Чрез правилното прилагане на подобни знания е възможно да се влияние върху състоянието на съзнанието по предсказуем и целенасочен начин. Пример за това е напевното повтаряне на мантри.

За да може музиката да окаже положително въздействие е необходимо да я слушате внимателно. Важно е да изключите всякаква умствена дейност, както и опитите да отгатнете кой е написал тази музика. Ако успеете да го направите, музиката ще се превърне в мощен инструмент за включване и поддържане на холотропното състояние на съзнанието. Музикотерапията незабавно възстановява енергийния баланс на системите и органите на човека.

Енергообменните центрове на човешкото биополе много бързо се активизират благодарение на информацията заложена в музиката и ритмите. Протича пълноценно възстановяване на енергията на човека.

Ето някои инструменти на “живата” музика и тяхното влияние върху цялостната енергетика на тялото, органите, системите и цялостния организъм.

Флейта – звуковите вибрации при свирене действат на главният мозък.

Кларинет – звуците от кларинета действат на дясното полукълбо на мозъка, отговарящо за емоционалните възприятия, творчеството и интуицията.

Тромбон – той въздейства на костната система и понижава напрежението в гръбнака.

Арфа – този изключително въздействащ инструмент успокоява и хармонизира сърдечната дейност, намалява сърдечната болка и спасява от аритмии. Действа благоприятно на сърдечно болните.

Виолончело – въздейства  положително на органите в малкия таз, особено пикочополовата система

Цигулка – високите, нежни и тънки звуци понасят човек към безкрайността. Музиката на цигулката  е музика на астралното тяло – духовното същество на човека. Цигулката хармонизира енергииното поле и го привежда в началното му състояне на баланс с природните ритми.

Саксофон – това е най-еротичният от духовите инструменти. При мъжете саксофона възстановява потенцията.

Ударни инструменти – те създават силна звукова вълна и помагат за прочистването на енергийните канали

Орган – това е кралят на инструментите, инструментът- оркестър. Той привежда в хармония човешкото тяло на всички нива: физическо, ментално и енергиино. Не случайно омагьосва децата и присъства в храмове.

Хорово пеене – то действа на слънчевия сплит. Отваря сърцето, стопля го.

Симфоничен оркестър – звученето на симфоничния оркестър действа цялостно  благотворно на човека. Необходимо условие е инструментите да са изготвени от висококачествен материал, а свиренето на музикантите да е синхронно и добре отрепетирано. Цялостно окомплектованият оркестър има всички  звукови варианти, които са необходими на човек за музикотерапия и изцеление. При слушане на живо, процесът на комплексно лечение е не само полезен, но и много приятен.

Камбани – най-мощният инструмент в музикотерапията. Техните вибрации подреждат всички вътрешни структури на човека, прочистват енергийните канали тялото. Днес са достъпни записи на камбанен звън в това число и тибетски такъв, на аудио и видеозаписи. Камбанните звуци действат благотворно на общото самочуствие, можете да слушате тези, които ви харесат. Изборът е наистина богат.

© Езомистика

4