Диета против стареене

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

Диетата продължава 5 дни. Нужно да изпълнявате точно правилата на хранителния режим.

Предствяме ви диета, с която да намалите риска от появява на рак, развитие на сърдечно-съдови заболявания и дори забавя стареенето.

Петдневният хранителен режим е разработен и тестван в Южна Калифорния. Диетата се основава на скритно ограничаване на приема на калории.

В деитата всякакви калорични вкусотии са забранени. За сметка на това трябва да се увеличи консумацията на зеленчукови супи и чай от лайка. Резултатите са показали, че тези продукти са ключови за здравословното състояние и слабата фигура.

Тази диета се спазва през определен интервал от време, като за някои хора е препоръчително да се придържат към нея веднъж месечно, а за други – веднъж на няколко месеца.

Диетата продължава 5 дни. Нужно да изпълнявате точно правилата на хранителния режим.

През първия ден на диетата са разрешени 1090 калории – 10% протеини, 56% мазнини и 34% въглехидрати. От втория до петия ден калориите намаляват до 725 – 9% протеини, 44% мазнини и 47% въглехидрати.

Учените смятат, че положителният ефект от диетата се дължи на факта, че от консумацията на полезни храни, макар и само за 5 дни, в организма ни намаляват нивата на хормон, който провокира стареенето на тялото и склонността към заболявания.

Източник: ezine.bg