Дръм енд бейс за финал на Spirit of Burgas 2015

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

The World of Drum and Bass води представители на шест от най-добрите лейбъли в жанра за последната вечер на фестивала (видео)

Spirit of Burgas продължава традицията да предлага най-доброто от дръм енд бейс сцената и за първи път поверява селекцията на един от най-обичаните парти брандове в света – The World of Drum and Bass, който заедно с родните HMSU има амбицията да предложи нещо грандиозно за родните ширини.

За финал на фестивала на 8 август Централният плаж в Бургас посреща подбрани имена от жанра – представители на някои от най-големите денс лейбъли в музикалната индустрия.

Веднага след хедлайнърите на втората вечер Kasabian на основната сцена един след друг излизат Calyx & TeeBee (RAM Records), Danny Byrd (Hospital Records), The Prototypes (Viper Records), Maztek (Virus, Renegade Hardware), диджей Ес Ес, Tribe Steppaz и MC Biggie (Formation Records).

Начело в списъка са хитовите изпълнители от титаничните RAM Records. Броени дни след като пуснаха поредния си клип, Каликс и Тийбий обещават да разтърсят родните меломани със специално изпълнение на шест дека, а дългогодишната им работа и десетките награди са гаранция за качество от друго измерение, уверяват организаторите на фестивала.

Следващият в селекцията е представителят на „институцията“ Hospital Records – Дани Бърд. Той е един от първите „доктори“, подписали с лейбъла, а фактът, че продължава да владее сцената с всяко свое ново парче и до ден днешен, е красноречив за неговите качества.

Англичанинът е непрестанен обект за колаборации, а клиповете му с изпълнители от ранга на Нетскай и Рони Сайз, а също ремиксите, направени за него от самите „Сигма“, ни карат само да мечтаем за онова, което ще чуем от него на плажа в Бургас.

Подборката продължава с един от най-актуалните проекти на световната сцена – The Prototypes.

Дуото тъкмо издадоха дебютния си албум City of Gold за откривателите на таланти Viper Records, а ремиксите им на Авичи, Ед Шийрън, Bingo Players, Hadouken, Modestep, AlunaGeorge, Fleur, Иън Кери feat. Снуп Дог и Дон Диабло говорят за потенциала им да направят кариера в музиката.

Няма да мине и без тежката артилерия, защото специално за случая идва един от основните представители на Renegade Hardware и Virus – Maztek (Италия). Освен богатата палитра от лейбъли, за които той е издавал, трябва да се отбележи, че той доста често се занимава и с хип-хоп, като освен за парчето с Forreign Beggars, е отговорен за немалка част от инструменталите на Dope D.O.D.

Последни в международната селекция, но не и по важност, са резидентите на The World of Drum and Bass и Formation Records: DJ SS + Tribe Steppaz + MC Biggie.

Formation Records e най-дълго съществуващият дръм енд бейс лейбъл, с над 25 години история, a разнообразието от имена в каталога им включва Nero, Карл Кокс, Shy FX, диджей Хазард и редица други.

Парти брандът The World of Drum and Bass е основна причина за разпространението на тази музика навсякъде по света и през годините мрежата от техни прояви обхваща най-големите музикални форуми. Т.е. ако има държава, където се слуша дръм енд бейс, там има и The World of Drum and Bass. 

Още от първото издание на Spirit of Burgas партньорството с HMSU доведе в морския град едни от най-актуалните имена от световната денс сцена. Тази година се затвърждава идеята фестивалът да предлага най-интересната селекция през горещите месеци и да претендира да е най-силното дръм енд бейс събитие за годината.

Spirit of Burgas е на 7 и 8 август на централния плаж в Бургас, а билети на цени 60 лв. за 8 август и 99 лева за 7 август можете да закупите от веригите OMV, EasyPay, „Пикадили“, „Техномаркет“, „Технополис“, „На тъмно“ и билетния център на НДК. 

Виж още: Роби Уилямс проговори на български и Още британски звезди на Spirit of Burgas

В продажба са още и билети за Golden Circle (само за 7 август), ВИП трибуни със седящи места (и за двата дни), както и двудневни билети за целия фестивал. Още новини и информация ще намерите на SpiritOfBurgas.com.

Източник: Spirit of Burgas 2015