Красива тревна смеска за сухи слънчеви места – Mar Tirreno

2
Добави коментар
gardenshop
gardenshop

Спецификация

Изискване към светлина
Италианската тревна смес Mar Tirreno изисква слънчеви места, които се огряват минимум по шест часа на ден напълно от слънцето. Понася и леко засенчване за разлика от други треви предназначени също за слънчеви терени.

Почва
Не е подходящо да затревявате с тази тревна смес терени, които имат глинести и не добре дренирани почви. При такива места добавете пясък.

Устойчивост на утъпкване
Не газете тревата за слънце Mar Tirreno интензивно! Устойчивостта на утъпкване е средна. Ако се предвижда слънчевият Ви терен да се използва ежедневно за игра и спорт, препоръчваме специализираната ни италианска тревна смес за спортни места.

Зимоустойчивост
Зимоустойчива за нашите климатични ширини.

Текстура на листата
Листната петура на тази италианска тревна смес не е супер фина, но не е и груба. Има много висока декоративна стойност.

Дълговечност
При правилна поддръжка, тревата за слънчеви сухи терени може да издържи над 10 години.

Площ за затревяване
до 40 кв.м с 1 килограм от смеската.

Време на засяване на семената
Най-подходящият период за затревяване с тази тревна смес за слънце е март – юни или септември – октомври.

Препоръчителна температура при засяване
Препоръчителните средно денонощни температури за засяване на семената на сухоустойчивата трева за слънце са между 15ºС до 25ºС. Не засявайте тревна смес  Mar Tirreno, ако съществува риск от понижаване на температурата под 5ºС.

Дълбочина на засяване на семената
При песъчливи почви се препоръчва вкопаване на семената до 1,5 см дълбочина, а при глинести и свързани почви най-добре засейте на дълбочина от 0,5 см до 1 см.

Време за покълване при осигурени оптимални условия
Семената на тревата Mar Tirreno покълват за около седмица – две.

Поливане
Поливайте редовно при нужда. Поливната норма се съобразява спрямо микроклимата на района и сезона. Докато е млада тревата – поливайте по-често, но не допускайте подгизване на почвата (преполиването може да доведе до загниване на семената или на корените на вече формиралия се посев). Препоръчва се поливането да се извършва вечер, за да се избегне прегаряне на листата на тревата под въздействие на слънцето.

Косене
Първото косене на италианската трева за слънце направете, когато тя достигне  6 – 7 см. След това поддържайте тревния килим на височина от 3 – 4 см. Задължително косете редовно през интервали от около 5 до 7 дни за перфектен декоративен ефект.

Торене
Ако сте избрали специализирани професионални торове за трева с дълго действие, то няма да необходимо ежемесечно да торите. Винаги спазвайте препоръките на специалистите на онлайн магазин „Градина“, както и указанията за употреба на избрания от Вас тор.

Забележка: Посочените норми за поливане са приблизителни и зависят от особеностите на мястото, където се отглежда тревата. Имайте в предвид вида на почвата, преобладаващите температури, микроклимата в областта и валежите.

Използване

Италианската трева за сухи вили и тревни терени Mar Tirreno се препоръчва за озеленяване на всякакви градини изложени на слънце. Тревната смес се цени и използва широко и за възобновяване и освежаване на съществуващи вече тревни терени, които са изложени продължително време на слънце.

Семената покълват бързо и образуват красив гъст тревен килим. Благодарение на високия процент на специалните сортови семена от трева Festuca arundinacea Rendition (Тръстиковидна власатка) и Festuca arundinacea Fury тя е устойчива на засушаване и издържа на продължителното слънчево греене. За разлика от тревните смески за сянка, тревата  Mar Tirreno може да понесе засушаване.

Прекрасният си декоративен ефект дължи на майсторски съчетаните тревни видове, които взаимно се допълват. Тези видове сухоустойчиви райграс треви се използват широко като основен компонент в тревните смески за озеленяване на декоративни градини, за разлика от тревните смески за паша или производство на фураж.

Заради издръжливостта си на слънцето и устойчивостта на засушаване и рядко поливане, сравнително фината структура на листата и красивият ефект от нея, тази трева се използва най-често за озеленяване на частни градини, клоцове на тераси и заведения със скални кътове. Често се използва за озеленяване на дворове по морските ни курорти като Варна, Слънчев Бряг, Китен, Приморско, Бургас, Балчик и др.

Съдържание

В тревната смеска се съдържат следните тревни видове:

Тази сухоустойчива тревна смеска е съставена от следната селекция сортове треви:

Festuca arundinacea Rendition (Тръстиковидна власатка) – 40% Festuca arundinacea Fury (Тръстиковидна власатка) – 35% Lolium perenne Romeo (Пасищен райграс ) – 15% Poa pratensis Brooklawn  (Ливадна метлица) – 10%

Технически характеристики

Тегло на продукта : 1,00 кг (нето)

Тегло на продукта заедно с кутията: 1,12 кг (бруто тегло)