Навиците, които не ни отиват на възрастта

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Вижте кои са навиците, от които трябва да се откажете след 30 години.:

Времето си лети, годините си минават и сякаш неусетно ставаме на 30. Това е момент от живота на човек, когато той трябва да съзрее и порасне, време, в което трябва да загърби навиците си на 20-годишен и да започне да мисли като възрастен.

Старите навици трудно се изкореняват, но с повече усили и постоянство нещата се получават!

Вижте кои са навиците, от които трябва да се откажете след 30 години.:

Постоянното висене над вашия сматфон.

70% от хората сякаш са омагьосани и зависими от умните си телефони. Ако и вие сте от онези, които не могат да отидат никъде без смартфона си, време е да се промените. Сякаш сте омагьосани от своя мобилен телефон и не забелязвате нищо наоколо. В САЩ вече започнаха да се появяват рехабилитационни центрове за хора, страдащи от зависимости от своите умни телефони.

За да се откажете от този лош юношески навик, първо си свалете си приложение Moment. С негова помощ вие винаги ще знаете колко време в определен ден вие прекарвате в боравене с умния си телефон.

Втората стъпка е да установите собствени граници:

Слагайте телефона си някъде настрани, когато се с приятели.

Не използвайте смартфона си, когато се храните.

Настройвайте го така, че да не ви позволява да го ползвате повече от 20 минути.

Не посягайте към умния си телефон след 23 часа.

  2. Ако още не сте започнали да спестявате, време е!

Дори ако започнете да спестявате по 50 лева на месец или по-малко от 2 лева на ден точно сега, след година ще имате 600 лева, а след 10 години 6000 лева и това като ограничите разходите си с малко повече от 1 лев дневно. Или пък слагайте пари в банка, където да ви се трупа и лихва!

3. Когато сте на плаж, не се мажете със слънцезащитните кремове

Травмите, които слънцето нанася на вашата кожа, могат да имат дългосрочни последствия. Сред които рак на кожата, преждевременното ѝ стареене, ранна поява на бръчка, неприятна от естетическа гледна точка. Винаги, когато сте изложени на директна слънчева светлина повече от 30 минути, мажете кожата си с слънцезащитен крем.

4. Прекарвате глупаво почивните си дни, а понякога и делниците си

Това може да бъде много съблазнително – напивате след края на работния ден, а след това обикаляте из града до 2 часа през нощта. Но подобни навици ви пречат да се наспивате, а недоспиването вече е вредно за възрастта ви. То води до качване на килограми, нерешителност, сънливост и честа промяна в настроението.

5. Един е от лошите навици на юношите е, че прекарват голяма част от времето си в безпокойството за това какво мислят другите за тях.

Няма как да се угоди на целия свят, винаги ще има някой, който не ни харесва и който ще ни говори зад гърба. Но това не трябва да са причини за безпокойство. Не се бойте от чуждото мнение, казвайте не, когато желаете. Започнете да цените своето собствено мнение. Вашият организъм и душата ви ще ви благодарят за това.