Да приготвим у дома: коктейл „Sauza Margarita“

9
Добави коментар
yApple

Ако имате нужда от коктейл, който да избистри сетивата ви, то вие несъмнено имате нужда от коктейл „Margarita“.

В света на коктейлите, „Margarita“ е коктейл с изключителна популярност. „Margarita“ е алкохолен коктейл на базата на текилата. Основно се състои и от сока на зелен лимон, и портокалов ликьор.

Легендата разказва, че е бил създаден за (или от) Маргарита Самес – американски член на висшето общество през 1940 г., която го е сервирала на организираните от нея партита в Акапулко, Мексико. Дамата любезно се съгласява да даде своето име на този изключителен коктейл. 

Когато организирате прати, то „Sauza Margarita“ е задължителен коктейл в менюто ви. Лично аз, когато се събирам с приятелки, винаги го приготвям. 

Ако ви предстои парти – моминско, дамско, градинско или каквто и да е събиране у дома, то непременно си направете този коктейл. Ще се изненадате колко бързо и лесно става, а гостите ви ще са очаровани.

И така, време е да влезем в моята кухня, за да ви покажа колко е лесно да направите този страхотен коктейл у дома.

Необходими продукти:

– 50 мл Sauza Blanco Tequila – 25 мл BOLS Triple Sec – 25 мл фреш от лайм – сол по ръба на чашата – резен лимон- шайби лайм

Начин на приготвяне:

Напълваме шейкър до средата с лед. Добавяме 50 мл Sauza Blanco Tequila. Следва 25 мл BOLS Тriple sec. Накрая добавяме 25 мл прясно изцеден фреш от лайм. Намазваме гърлото на „Маргарита чаша“ с лимонов резен. В плоска чинийка поставяме сол и минаваме с навлажненото гърло на чашата по чинията със сол. Прецеждаме съдържанието в шейкъра в „Маргарита чашата“, така че ледът да остане в шейкъра. 

Наздраве!

Консумирайте с удоволствие и мярка!

от

Нина Тодорова

24 юни 2015, 11:23

Нина е главен редактор на Kulinaria.bg, изкусен майстор в кухнята и естет.
Обожава фотографията, любител е на автомобилите и високите скорости, най-вече Бъмбълбий.

Небето е лимитът. Полетите и скоковете от високо – изключително изживяване, скоковете в дълбоко – истинско предизвикателство.
Отхапаната ябълка е страст, особено гарнирана с шоколад и сладолед. Винаги може повече и още!