Какво означават линиите на дланта?

26
Добави коментар
velikcden123
velikcden123

Какво означават линиите на дланта?

Още Питагор е смятал, че линиите по дланите ни не са без причина…

Думата “хиромантия” като термин обозначава изучаване на ръката. Още в дълбока древност различни философи и мислители са се опитвали да разберат тънките линии, начертани по дланите.

Истинският произход на хиромантията все още не е известен. Съществува мнение, че тя се е зародила в Китай или Индия около 3-то хилядолетие преди новата ера, а след това се е разпространила в гръцката и римската култура.

От далечни времена хиромантията се е смятала за свещена наука и се ползвала с популярност в средата на великите учени. Още Питагор в трактата си „Физиогномика и хиромантия”, който датира от около 530 година преди н. е., е писал, че линиите не се нанасят върху човешката ръка без причина – те се дължат на влиянието на небето.

Първия европейски труд по разчитане на дланите е книгата на Йохан Хартлиб “Kunst Chiromania” (“Изкуството на хиромантията”).

С гадаенето по ръката във всички времена са се славили особено циганите. Освен линиите на съдбата, те са изучавали и пръстите. Всеки пръст при циганите носи названието на една от планетите и е представя характеристиките на тази планета:
– палецът – Аполон
– показалецът – Юпитер
– средният пръст – Сатурн
– безименният – Слънце
– кутрето – Меркурий.

Постепенно хиромантията става голямо езотерично познание и много малко хора изучават подробно тази старинна наука.

С времето хиромантията се превръща в дворцово изкуство. Голям неин ценител е бил Наполеон Бонапарт, на когото е направила силно впечатление мадмоазел Ленорман, която е умеела да гледа на длани и на карти на неговата жена Жозефина.

С хиромантията днес се занимават професионалните астролози, които само помагат за лекото повдигане на завесата на тази странна наука.

Да изследваме ръката си:

1. Ако искате да разберете себе си или друг човек, разгледайте внимателно и опипайте кожата на ръката. Грубата плътна кожа свидетелства за прям характер, а прозрачната студена кожа е белег на изтънченост.

2. Разгледайте формата на дланите и дължината…