Xiaomi Mi 4i – новият смартфон на Xiaomi идва на ниска цена

1
Добави коментар
kodbg
kodbg

Xiaomi Mi 4i – новият смартфон на Xiaomi идва на ниска цена

25.6.2015 г. 10:01 ч.Новина от категория Хардуер / Телефони

Китайците от Xiaomi се превърнаха в световен бранд. Само за няколко години, марката стана третият по големина производител на смартфони в света и сериозно притесни хегемоните Apple и Samsung. Успехът на Xiaomi се крие в съчетанието на 3 компонента – перфектно качество и технически характеристики, страхотна операционна система – MiUi, базирана на Android и умерени цени.
Сега на сцената излиза новият модел на китайците, наследника на Mi 4 флагмана – Xiaomi Mi4i
Разликите с досегашния топ смартфон не са малко, Mi 4i е по-лек, по-малък, с по-добро свързване, по-добри 4G параметри, идва с Android Lollipop операционна система и значително по-ниска цена. От друга страна, той е с по-слаб хардуер, по-малко RAM, а популярният материал за защита на екрана от надраскване Gorilla Glass е заменен с неизвестен такъв, кръстен от Xiaomi – Corning scratch-resistant glass…
Техническите му характеристики го позиционират като смартфон от среден клас, с 5-инчов FullHD екран, 8-ядрен 64-битов Qualcomm Snapdragon 615 процесор, 2 GB оперативна памет и яка батерия с 3120 mAh капацитет. Поликарбонатният унибоди корпус на смартфона, освен за намалените размери (по-тънък с близо милиметър) спомага и за приятния външен вид.
Да се запознаем в детайли с техническите характеристики на Xiaomi Mi4i:
• Обхват: 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz; 3G: WCDMA 850/1900/2100MHz; 4G: LTE 1800/2600MHz
• Дисплей: 5 инча дисплей, с резолюция Full HD – 1920х1080 пиксела
• Процесор: 64-битов, 8-ядрен Qualcomm Snapdragon 615 на честота 1,7 GHz
• Графичен ускорител: Adreno-405
• Оперативна памет: 2 GB
• Постоянна памет: 16 GB
• Сензори: Light sensor, G-sensor, Proximity sensor, Hall Sensor, Gyroscope, Electronic Compass
• Основна камера: 13 мегапиксела, със dual led, двуцветна светодиодна светкавица и автофокус.
• Предна камера: 5 мегапиксела, широкоъгълен обектив, 80 градуса за по-добро селфи
• СИМ карти: два слота, micro SIM, dual standby
• Батерия: 3120 mAh – вградена
• Операционна система: Android 5.0.2 with MIUI v6.0
• Размер и Тегло: 138.1 x 69.6 x 7.8 мм, 130 грама

The Xiaomi Mi 4i е интересен мобилен телефон, намиращ своето място сред Xiaomi продуктите между флагманската Mi серия и бюджетната Redmi. Китайците са вложили мисъл в дизайна, а резултатът е компактен и красив смартфон, който лежи удобно в ръката. За съжаление, телефонът е без слот за допълнителна microSD карта, така че ще трябва да разчитате единствено на вградените 16 GB…
В момента можете да закупите Xiaomi Mi 4i на много атрактивна цена от GearBest. Използването на промо код MI4I ще ви гарантира цена от $232.89 – около 400 лева. Имайте предвид, че Xiaomi Mi 4i не е предвиден за продажба в Европа, доставката му ще е от Китай, така че при минаване през митница ще се наложи да платите и 20% ДДС, така че смартфонът ще ви излезе около 480 лв.
Оптимална цена за смартфон с добро качество, атрактивен дизайн и добри технически показатели от един от най-популярните производители в света.
При директно сравнение с флагмана Mi 4 какво може да се обобщи:
Плюсове на Xiaomi Mi 4i: поддръжка на 2 SIM карти, по-малки размери, по-лек, по-нова операционна система, по-ниска цена.
Минуси на Xiaomi Mi 4i: по-слаб процесор, по-слаба камера, особено за видео, по-малко RAM, замяна на Gorilla Glass с неизвестен Corning scratch-resistant glass.

Сравнителна таблица (технически характеристики, цени, акценти) на актуални модели китайски смартфони, предлагани от GearBest

ключови думи:
Xiaomi Mi 4i | китайски смартфони |
Кликнете на съответната ключова дума за да видите още новини, свързани с нея.