Климатици с плазмен йонизиращ филтър

1
Добави коментар
skemo
skemo

 

 

 

 

Климатиците, които повишават качеството на             Вашия въздух             

 

 

 

 

 

На най-свежия и чист въздух можете да се насладите в планинските курорти, по морските крайбрежия и в иглолистните гори. Добре известно е, че анионите, съдържащи се в атмосферата в близост до водопади, фонтани и гори, са причината на тези места хората обикновено да чувстват силен прилив на енергия. Анионите подобряват функцията на белите дробове, насърчават кръвообращението и защитават от заболявания на дихателните пътища (астма, пневмония, и т.н.).Естествената концентрация в атмосферата на леки отрицателни йони в зависимост от конкретните условия на околната среда и теренът е в диапазона от 600 до 50 000 йони на см3 въздух. В затворени помещения количеството отрицателни йони винаги е 10-15 пъти по-малко от санитарните норми. Това причинява дефицит, който може да доведе до намаляване на имунитета и развитие на тежки хронични заболявания. Следователно няма защо да се учудваме на сънливостта, лошото здравословно състояние, липсатa на концентрация по време на работа и не до там доброто настроение.Многобройни проучвания в областта на йонизация и пречистването на въздуха показват, че въздухът, минаващ през климатици и въздухопречистватели е „мъртъв“ –  като дестилирана вода. В тази твърде пречистена изкуствена атмосфера липсват  много вещества, което може да има нажелателни последствия за здравето.

За да си осигурим нужната здравословна, наситена с анйони атмосфера, бихме могли да се възползваме от съвременните климатици с йонизатор и плазмен филтър. Изследванията показват високата ефективност на йонизаторите в пречистването, както се вижда на графиката.  Димът почти напълно се отстранява от въздуха в продължение на 6-7 минути, а бактериите и микроорганизмите се унищожават за 2-3 часа работа.         

 

 

  

Някои съвременни климатици притежават функцията изсушаване на вътрешното тяло, която служи за премахване на влагата в топлообменника. Това предотвратява развитието на вредни бактерии и плесени в самия климатик. Функцията е на принципа на циркулацията на въздуха в самото вътрешно тяло.              Потребителите, които за първи път избират  климатична система, са уверени, че си осигуряват комфортна среда и чист въздух, чрез редовното почистване и поддържане на желаната температура. Въпреки тези добри практики, това не винаги е така. Сплит системите въртят един и същи въздух в помещение без вентилация, доколкото е възможно пречистен от някои вредни елементи. В случай на недостатъчна вентилация и липса на свеж въздух в затворените пространства се повишава концентрацията на въглероден диоксид и опасни вещества, отделяни от мебели и строителни материали, повишава се влажността, което е предпоставка за лавинообразното размножаване на бактерии  и за засилването на неприятни миризми и намаляването на концентрацията на кислорода. Всичко това се отразява неблагоприятно на здравето на хората .При наличието на плазмен филтър при включен климатик значително се увеличава съдържанието на кислород във въздуха. Филтърът пречиства от всички замърсявания,  неприятни миризми и алергени еднакво добре, както при отопление, така и при охлаждане.             В крайна сметка, както знаете, външният въздух не винаги е наистина свеж и чист, особено ако прозорците на стаите са с изглед към оживената магистрала на големия град.            Плазменият филтър е най-ефективната пречистваща система за въздух. Обикновените прахови филтри улавят грубо частиците прах, но не намаляват наличието на бактерии и фино замърсяване във въздуха.Плазменият филтър премахва не само прах, но и пречиства въздуха от полени, алергени и неприятни миризми. Ефектът се постига чрез мощна йонизация на въздуха под напрежение 5000V и последващо улавяне на замърсяванията.

Принципът на работа на плазмения филтър е следния:  

 

 

  В диаграматa:

1 – замърсен въздух

2 – пречистен въздух

3 и 4 – прах и миризми

5 – положително заредените частици прах, които са минали между електродите на филтъра

6 – отрицателно зареден филтър, улавящ частиците прах.   

 

         

  Плазменият филтър е мощно средство за отстраняване на неприятните миризми. Интензивността на миризмата в помещението се намалява приблизително 5 пъти за 30 минути работа на климатика, а за час се елиминира напълно.             В рамките на 10 минути работа климатикът с плазмен филтър ще намали количеството прах в помещението на половина, а половин час по-късно въздухът ще бъде пречистен от прах почти на 100%.            

 

 

Отрицателно заредените йони създават комфортна и здравословна околна среда, в която ще се почувствате освежени и пълни с енергия. Освен това, отрицателните йони допринасят за изчезването на комари и мухи. Друго свойство на анйоните е, че те дезодорират въздуха по естествен начин, премахват миризмата на цигари и дори предотвратяват образуването на петна от тютюнев дим върху тапетите.            Високата концентрация на йони предотвратява растежа на насекоми, като същевременно предпазва от появата на мухъл..            Функцията за почистване и дезинфекция на въздуха е една от основните характеристики на всеки добър климатик. Климатик, оборудван с въздушни филтри,  е неефективно средство за поддръжка чистотата на въздуха, тъй като се превръща в място за развъждане на микроби и плесени, особено в комбинация с нередовното почистване. Допълнителните филтри за пречистване, които се намират във вътрешността на климатика и обикновено са напоени с вещество с  антибактериално действие, трябва да се сменят приблизително на всеки два месеца, докато  плазменият филтър функционира безпроблемно през цялата продължителност на живота на климатика. Работата на плазменият филтър не изисква климатика да бъде включен с дистанционно, а просто да бъде включен в електрическата мрежа (контакт). Редовната профилактика на климатика способства за по-пълноценната функция на плазменият филтър, удължава живота на климатичната система и повишава значително хигиената.

 

 

            Едно изгодно предимство на допълнителните йонизатори и пречистватели за въздух е възможността да се приложат към климатик, който вече притежавате. Най-важните части от климатичната система обаче си остават качествено изпълнена хладилна част и електроника, които да гарантира комфорта Ви за години напред. Инвестирането в добра климатична система с пречистващи и йонизиращи свойства е инвестиране в по-качествена среда на живот и работа, а оттам и в по-добро здраве, настроение и общо разположение.

 

.