Acer Predator – настолни геймърски компютри с неустоимо съотношение цена – производителност.

1
Добави коментар
kodbg
kodbg

Acer Predator – настолни геймърски компютри с неустоимо съотношение цена – производителност.

Написано от Драгомир Дончев на юни 26, 2015 | 0 comments

Брандът Acer Predator (Хищник) съществува от 2008 година, когато компанията решава да предложи на пазара линия специално асемблирани, настолни компютърни конфигурации, ориентирани към най-запалените почитатели на видео игрите и хардуерните ентусиасти.
Predator разбира се далеч не е единствената подобна фамилия настолни РС, но моделите в нея се отличават с едно силно конкурентно предимство: изключително атрактивното си съотношение между цена и производителност.

 

Какво представлява една предварително асемблирана система от класа на Acer Predator? По същество това е настолен компютър, включващ повече или по-малко стандартен РС хардуер. За разлика от повечето настолни машини, сглобявани на принципа „Направи си сам“, всички компоненти в един Acer Predator модел са предварително тествани за съвместимост от инженерите на компанията. Освен това в повечето случаи подобни РС конфигурации се предлагат от производителя напълно готови за работа т.е. с предварително инсталирана и настроена операционна система и пакет базов софтуер.

 

Това е голям плюс за потребителите, които не притежават (и не желаят тепърва да придобиват) специализирани познания по отношение инсталацията и конфигурирането на игралното си РС. Потребители, които просто искат да се насладят на любимите си гейм заглавия по-максимално лесен, бърз и безпроблемен начин.

 

Най-новите представители на фамилията Acer Predator са базирани на процесори Intel от последна генерация (Haswell) и графика на NVIDIA от актуалното в момента девето поколение на компанията (Maxwell). В комбинация със солидно количество оперативна памет (между 8 и 16 GB) и твърди дискове с внушителен капацитет (2 до 3 TB), всеки Acer Predator предлага респектираща изчислителна мощ и е способен да осигури висококачествено игрално преживяване във всички модерни видео гейминг заглавия.
Всеки от моделите разполага още и със специално конструиран корпус с ефектен външен вид и удобно изнесени върху предния панел интерфейсни изходи: USB, жак за слушалки и микрофон, четец за флаш памет карти.

 

Голямо удобство е и факта, че всяка от Acer Predator машините предлага целият набор от функционални възможности типични за едно настолно РС – в това число и гъвкави опции за свързване, разширяване и подобрение (ъпгрейд).
Сериозен плюс на серията Acer Predator e и двугодишната гаранция на всеки от моделите в нея.