Димитровградчани станаха репортери в „Димитровградски нередности“

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Димитровградчани влезнаха в ролята на репортери във Фейсбук групата Димитровградски нередности. Общостта набира скорост и към момента 1 811 са нейните членове, които публикуват снимки на забелязани от тях проблеми из града.

При създаването на групата постовете бяха свързани най-вече с неправилно паркираните на различни места в града автомобили .Напоследък се появяват и снимки на вандалски посегателства, както и замърсени с отпадъци места, снимани от гражданите. В ход е и инициативата за поставяне на забавни стикери,  които да бъдат поставяни върху коли, паркирани на неподходящо място. Целта е да бъде стимулирана гражданската съвест.

Администраторите проведоха срещи с управата на града – кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров, които са готови да оказват съдействие. Дистукиран е бил въпроса и за ограничените парко места в Димитровград, което е една от причините за безразборното паркиране по градинки и тротоари.

Групата вече може да се похвали и първите успешно отсранени нередности след сигнал, подаден на страницата. Става дума за огромни дупки в асфалтовата настилка на няколко места в града – до Професионалната гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“ и до бившия Дом на техниката на ул.“Св.Климент Охридски“.

Дерзайте колеги!