Печели пари онлайн, бъди независим!

1
Добави коментар

SEO оптимизцията не е толкова лесна но също така не е толкова трудна, дори понякога става доста досадна задача дори и за професионалисти в SEO оптимизацията. Това е защото никои не знае какво ни е подготвил Google с новия си ъпдейт. Понякога нашите SEO стратегии работят много добре, докато понякога те се провалят. Когато бях нов в SEO, имах много неправилни разбирания за които ще говорим по-долу.Този пост е специално за начинаещи, като искам да ги запозная с погрешните SEO схващания.

1. „Моят сайт се справя страхотно! Страницата ми е класирана # 1? “
Класираха страницата ми с # 1? Това е наистина страхотно. Но за какво става дума? Дали сайта ви се открива от вашата аудитория? Направихте ли правилно изследване за ключовите думи, преди да напише своя пост. Ранговете са напълно безполезни, освен ако те са обвързани с една смислена дума. 

Съвети

     Изследвайте ключовите думи с keyword planner, преди да ги напишете в собствените си постове.      Определете вашата аудитория по различни критерии – Възраст, Интереси, Държави т.н.      Възползвайте се от инструменти като Google keyword planner, SEMrush за ключовите думи които ще използвате. 

2. „Ще насърча страницата да се качи нагоре в ранглистата“ 
SEO не е само за началната страница на вашия сайт, това е за всяка една страница, която се намира на сайта ви. Изграждане на връзки или насърчаване само на началната страница, няма да повиши вашия ранг по скоро тои ще падне. Изграждане на връзки и насърчаване на вашите вътрешни страници подобрява класирането в търсенето и постепенно подобрява ранга на страницата ви.Ако направите SEO оптимизация страница по страница на сайта ви това ще бъде сигурен път към успеха. 

Съвети

    Линкове към старите страници от новите ви страници (не просто да се върнете и да направите линковете набързо, направи го бавно и постепенно).     Актуализирайте старите си мнения (Google обича прясно съдържание)     Бъдете активни в социалните медии, споделяите отделни страници в социалните медии.     Използвайте Revive Old Post за автоматичен обмен в социалните мрежи     Направете свързани постове във вашия блог     Свържете страниците си една с друга по съдържание
  

3. „Трябва да свържете максимален брой сайтове с вашия сайт, така ще подобрите значително рейтинга на сайта и от там и посещенията му“

Ако единствената причина да създавате повече връзки към вашия сайт е Google да ви класира по-нагоре в търсенията, ще се лишите от реалната картинка. Отминаха дните, когато купуваха и продаваха връзки. Просто си купи връзки на стойност $ 5, която ще ви достави хиляди спам линкове за подобряване на класирането в резултатите от търсенето. Ако искате да изпробвате тази техника, по-добре бъдете готови за наказание от Google.

Google смята качеството на връзките, а не количеството. Мои страници са били в класацията на търсенията много конкурентни като са се конкурирали с много големи сайтове само с изгражданто на 1-2 връзки към тази страница. Не е ли невероятно?

Съвети

Съсредоточете се върху изграждането на качествени връзки към вашия сайт.     Никога не купувите връзки.     Използвайте Topsy.com да търсите за вашата ниша, свързани блогове, форуми и т.н., за да изградите препратки.

4. Напълних сайта с ключови описания и ключови думи! 
Това поведение напълно показва, че вие пишете за търсачките, а не за хората. Вашата основна цел е да се получи по-добро класиране в резултатите от търсене на Google и сте напълнили със спам вашето съдържание.Но .. слушаите, мета ключовите думи не работят реално. За да направи интернет по-добро място, Google е забранил използването на мета тагове за ключови думи. 

Съвети

Вместо просто да пише за търсачките, по-добре се опитайте да пишете за хората.     Насочени по ключови думи, но без спам.     Също така се насочите ключови думи, използвайки семантични методи и ги пръснете в публикацията си и се уверете, че те изглеждат естествено. 

 5. Сайтът ми получава тонове трафик и става все по-популярен
Това не е правилният начин да получите Топ класиране в резултатите от търсенето. Може би сте чували за степен на отпадане, нали? Ако не, тук ще постна кратко описание:

Според Уикипедия 

Степента на отпадане (понякога се бърка с честота напусналите сайта) това е термин от интернет маркетинга, използван в анализа на мрежовия трафик. Той представлява процентът на посетителите, които влизат в страницата и после си заминават („напускат“), вместо да продължат да разглеждат, за да видят други страници в същия сайт.
Получаването на трафик, не е голяма работа, но получаването на насочен трафик понякога се превръща в голям проблем. Много е-бизнеси се провалят защото не достигат своите целеви клиенти. Ако имате блог, да кажем за „Диета за заети майки“ и не достигате в действителност до тези заети майки, които търсят съвети за диети, вашият сайт ще се провали за няколко седмици или месеца.

Съвети  

Целеви ключови думи според целева аудитория, трябва задължително да проверите какво и как търсят те.Присъединете се към общности, където можете да намерите вашата аудитория, а не просто да привличате трафик от всякъде където намерите възможност.

Заключение

Ако все още сте вярвали в гореспоменатите SEO заблуди, то тогава трябва да спрете да вярвате в тях веднага.

Съсредоточете се върху насочването на трафик към вашия блог. Не просто се съсредоточете да пишете за търсачките. Опитайте да пише за вашата аудитория. Отговаряйте на коментарите и се опитайте да им помогнете и съм сигурен, Google ще обича и вашия блог.

Мисля, че не съм пропуснал някакви SEO заблуди?