Красива тревна смеска със специална микродетелина

2
Добави коментар
gardenshop
gardenshop

Спецификация

Изискване към светлина
Тревната смес с детелина вирее добре на слънчеви и на полусенчести места. Не се развива добре на плътна целодневна сянка.

Почва
Добре е да осигурите плодородна почва за вашата трева. Препоръчват се добре оцедливи почва, за да се избегне заблатяване и загниване на корените на райграса и микродетелината.

Устойчивост на утъпкване
От тази тревна смес с детелина ще изградите площ, която е средно устойчива на газене и тъпчене.

Зимоустойчивост
Зимоустойчива за климата в България. Запазва свежият си зелен цвят и през зимата.

Текстура на листата
Фина структура.

Дълговечност
При правилна поддръжка 10 – 15 години.

Площ за затревяване
С 1 килограм можете да затревите около 30 кв.м

 

Време на засяване на семената
Пролет (от края на Март до Май) или есен (Септември – Октомври)

Препоръчителна температура при засяване
От 15ºС до 25ºС , не засявайте при температури под 5ºС

Дълбочина на засяване на семената
При песъкливи почви до 2 см дълбочина, при глинести и свързани почви – от 0,5 см до 1,5 см.

Време за покълване при осигурени оптимални условия
Смеската с райграс и микродетелина покълва средно за около 7 до 14 дни.

Поливане
Тази тревна смес е сравнително сухоустойчива, но за добри резултати се препоръчва редовно поливане. Нормата зависи от почвата, микроклимата, сезона. Добре е да се поддържа почвата постоянно влажна, без да е мокра. Препоръчителната норма на денонощие варира от 5 до 15 литра за 1 кв.м

Косене
Окосете за първи път, когато след засяване тревата достигне 6 – 7 см, а след това косете на около 3 – 4 см. Интервалите на косене се препоръчва да бъдат м/у 5 и 7 дни.

Торене
Препоръчва се торене с фосфорни и калиеви торове или комбинирани торове с намалено съдържание на азот. За по-добри резултати торете редовно. Разгледайте нашите предложения за специални торове за тревни площи.

Забележка: Посочените норми за поливане са приблизителни и зависят от особеностите на мястото, където се отглежда тревата. Имайте в предвид вида на почвата, преобладаващите температури, микроклимата в областта и валежите.

Използване

Тревната смес с микродетелина е едно уникално решение за всякакви градини. Тя се използва за създаване на естествени поляни, тревни площи в частни дворове, вили, градини.

Често може да я срещнете в нашите планински курорти като Пампорово, Боровец, Банско, Рибарица, Трявна и др., където професионалните градинари я използват за създаване на тревни площи, доближаващи се до естествените горски поляни.

Този вид тревна смеска със семена от бяла детелина е подходящ за изграждане на тревни площи около ресторанти, кафета, заведения за бързо хранене, бензиностанции, газстанции, метанстанции, складови бази, офис – сгради и др.

Технически характеристики

Тегло: 1 кг (нето)

Тегло на продукта заедно с опаковката: 1,10 кг (бруто тегло)

Съдържание

Тази смеска е съставена от следните видове райграс и сорт микродетелина:

Пасищен райграс (Lolium perenne ‘ESQUIRE’) – 50% Червена власатка (Festuca rubra rubra ‘MAXIMA 1’) – 35% Червена власатка (Festuca rubra comm. ‘CASANOVA’) – 10% Бяла детелина микро (Trifolium repens ‘PIROUETTE’) – 5%