Маккейн: Русия иска студена война, Путин е като Пакмен

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Американският сенатор от Републиканската партия Джон  Маккейн коментира, че в Украйна оприличават руския президент Владимир Путин на Пакмен – популярен герой от компютърна игра, предадоха информационните агенции.

Според правилата на играта, героят трябва да „изяде“ всички бели точки на екрана. По думите на сенатора, това много прилича на стратегията на Путин по отношение на Украйна.

„Отхапва парче след парче от Украйна, на порции, които са достатъчно малки, за да не  предизвикат мащабна международна реакция.“ – пише Маккейн в статия за в. „Washington Post“.

Политикът за пореден път призовава правителството на САЩ да започне доставки на отбранителна военна техника за Киев и така да увеличи за Русия цената на нейната агресия в Източна Украйна.

„Никой на Запад не иска връщане към студената война. Но трябва да разберем, че сме изправени срещу руски лидер, който цели точно това. Време е САЩ да погледнат в очите новата реалност, в която реваншистка Русия, с модернизирана армия, еготова да използва сила, не като крайна мярка, а като основно средство за постигане на неоимперските си цели.“ – подчертава Майккейн.