Правила за създаването и работа със славянските защитни символи (поредица славянски защитни символи)

1
Добави коментар
nordic
nordic

символът Жива – Жива е славянска Богиня на животворящите сили, дъщеря на Лада и жена на Дажбог

Какво трябва да знаем за създаването на славянските защитни символи?

Когато пресъздавате избрания от Вас славянски защитен символ, трябва да изпитвате положителни емоции. Запомнете – само положителни емоции! Трябва да се оттърсите от всякакви терзания, съмнения, отрицателни мисли. В случай, че изпитвате негативни чувства, то значи символът не е за Вас. Ако имате негативни емоции избраният символ няма да работи. Всеки символ трябва да има една определена цел. Не правете едновременно символ за две неща, например: един символ за семейно щастие и излекуване от някаква болест. По този начин задавате противоречива информация и няма да имате резултат. В такъв случай направете целебн символ и отделно символ са семейно благополучие.

Можете да включите в бродерията си и цветя. Хубаво съчетание би било това на защитен символ за здраве, който сте направили за да Ви помогне да нормализирате високото си кръвно налягане в съчетание с изображение на билката глог или валериан. Изборът на растение е богат и можете да потърсите в интернет или някой справочник информация за предназначението на билките.

Ако искате да си направите защита, използвайки славянските руни, ще Ви бъде лесно да ги начертаете. Руната на Перун например служи за защита срещу вредното въздействие на хора или зли сили.

Ако решите да включите и изображение на животно  в своята защита, трябва да се запознаете със символичното значение на всяко животно.

При ушиване на символите конците, които използвате също имат значение.

Вълнения конец означава защита, той закриля и помага на хората вече пострадали и страдащи от злото. Този вид конци защитават от енергийни пробиви. Хубаво е да се използват при бродерии около сърцето, врата, слънчевия сплит, над стомаха и въобще, където се намират чакрите на човешкото тяло.

Памучните конци са универсални и подходящи за постоянна защита.

Копринените нишки са чудесно помагат в сложни ситуации, когато Ви е нужна яснота на мислите. Те се използват и при символи, касаещи кариерата.

Ленените конци действат успокояващо и умиротворяващо.

Изкуствените нишки са безполезни, тъй като те са мъртва материя.

Какво символизират цветовете на символите?

Срещу предателство и измама, използвайте оранжевите тонове.

За защита на дете – червени нишки.

За финансово благополучие и здраве – зелени конци.

Черните конци помагат на тези, които искат да се сдобият с дете.

За защита на любовта – ярко червено.

За помощ при раждане в бродерията трябва да присъстват кръстове.

Не трябва да променяте основните цветове на символите, освен ако не е споменато, че могат да съществуват такива вариации на символа. Символът на Богинята Лада може да има сменени цветове. Това, което можете да смените е фонът, върху който ще бъде пресъздаден избраният символ. Ако усещате, че искате да измените символа, това е знак, че може би този символ не е за Вас и трябва да потърсите друг, който изначално Ви допада и не бихте искали да променяте. Знак, че трябва да се откажете от символа е и ако често грешите при изработката му.

Закупуването на материалите за изработка на символите също е от значение. Нека това стане в благоприятен лунен ден.

Започнете изработката на символите, съобразявайки се със следното:

Символи за придобиване на нещо и развитие се правят на растяща Луна – 2-ри лунен ден (особено за малки дечица), 4, 10, 14 лунен ден
Символи за лек, избавление от нещо и предпазване на намаляваща Луна – 20, 21, 27 лунен ден

Символично за започване на работата можете да ушиете, нарисувате 10 кръстчета в благоприятния лунен ден и след това да продължите изработката, когато Ви е възможно, отново в подходящите лунни дни. Не оставяйте заплетени конци и възли на символа. Започнете работа с молитва. Когато изработвате символ с цел излекуване повтаряйте: „Болестта си отива завинаги“. Не се разсейвайте при работа, не говорете с никой и не гледайте телевизия. И помнете символите не променят съдби – те помагат и насочват към Вас положителна енергия. Можете да запалите и свещ докато правите своя символ. Когато прекъснете работа не оставяйте иглата забита в платното.

Пречистване на символите

Периодично е нужно да бъдат пречистени, тъй като те събират в себе си и негативна енергия. За ушитите символи се препоръчва пране с накисване от 15-20 минути. Не ги перете в пералня. Най-доброто пречистване е чрез 3-те стихии (вода, въздух и огън – слънчева светлина). Чудесен вариант е и прането в течаща вода, например някоя рекичка или задържането под течаща чешма. Полагането на сняг също е прекрасен вариант.

Когато действието на символа приключи

Щом символът изпълни своето предназначение или се скъса, повреди и т.н. можете да го пуснете в течаща вода, да го заровите или да го изгорите, но не го хвърляйте на боклука. Ако защитният Ви символ бъде намерен от чужд човек, може да имате проблеми както Вие, така и новият му притежател. Разбира се има символи, които могат да бъдат съхранявани с години. Те обикновено са създадени с положителна цел – символът на Богинята Лада, Белобог, Дажбог и др. В никакъв случай не съхранявайте символи за изцеление (поели болестта) или такива на починали хора.

Можете да напоите символа с аромат ако искате (ароматна възглавничка), да го направите на ключодържател, калъф за мобилен телефон, портфейл, картонче, използвайте своята фантазия. Но помнете едно – колкото по-често сте в контакт със своя символ, толкова по-силно ще действа той. Дръжте символа често в ръка.

Изключителна сила имат символите изработени от Ваши кръвни роднини – майка, баща, дете. Съпружеските връзки не се считат за кръвни, освен ако връзката между съпрузите не е хармонична, щастлива и силна. Само в такъв случай символите изработени от и за съпрузи имат сила.

Славянски защитни символи – част 1

Славянски защитни символи – част 2

Очаквайте нашите публикации с още символи.

© Езомистика

 

5