НЕОРЕНАЛ ФОРТЕ / NEORENAL FORTE ТАБЛ. Х 20 КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ

1
Добави коментар
svetlaberova
svetlaberova

 КАКВО Е NEORENAL FORTE И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН

NEORENAL FORTE (НЕОРЕНАЛ ФОРТЕ) е съвременен препарат, предназначен за хора с бъбречни камъни- при бъбречна криза, бъбречна болка, след литотрипсия, след оперативно премахване на бъбречни камъни и като профилактика на бъбречно-каменната болест.
СЪСТАВ

Всяка таблетка NEORENAL FORTE съдържа:

    500 mg стандартизиран сух екстракт от брезови листа и
    150 mg BetalitTM-патентована комбинация от биологично-активни вещества с доказано действие, получена при екстракция на Herniaria glabra, Viburnum opulus и Elymus repens.

МЕХАНИЗМИ НА ДЕЙСТВИЕ НА NEORENAL FORTE

    Механизми на действие – Неоренал ФортеNEORENAL FORTE разширява пикочните пътища (уретерите), ускорява и улеснява изхвърлянето на бъбречни камъни от отделителната система.
     
    NEORENAL FORTE има био-лубрикиращо действие, което смазва тесните пикочните пътища. Това улеснява приплъзването на камъка при движението му и намалява болката.
     
    NEORENAL FORTE увеличава отделянето на урина, което подпомага извеждането на камъка от организма.
     
    NEORENAL FORTE предпазва пикочните пътища от инфекции и намалява риска от поява на нови камъни.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА NEORENAL FORTE ПРИ БЪБРЕЧНИ КАМЪНИ

NEORENAL FORTE позволява приложение при всички типове бъбречни камъни, във всички етапи на лечение:

    При бъбречна криза организмът изхвърля бъбречен камък, който започва да се придвижва надолу по хода на отделителната система. Това травмира пикочните пътища и предизвиква тяхното болезнено свиване, затрудняващо изхвърлянето на кямъка. NEORENAL FORTE отпуска стените на пикочните пътища, намалява болката и улеснява изхвърлянето на бъбречните камъни. Едновременно с това увеличава отделянето на урина, която изтласква навън бъбречните камъни и подпомага извеждането им от организма. В допълнение, NEORENAL FORTE смазва пикочните пътища и улеснява приплъзването на камъка при движението му в отделителната система.
    Неоренал Форте – приложениеСлед литотрипсия (разбиване на бъбречните камъни) разбитите на частици камъни започват да се движат по пикочните пътища, травмирайки ги както при бъбречна криза. Употребата на NEORENAL FORTE след литотрипсия води до бързо и ефективно изхвърляне на тези частици, като значително намалява болката и риска от инфекция или „засядане“ на парче от камъка.
    След оперативно премахване на бъбречни камъни, отделителната система е наранена и податлива на инфекции. В този случай NEORENAL FORTE предпазва пикочните пътища от “наслагване” на инфекция, посредством своето антимикробно и противовъзпалително действия.
    Профилактика на бъбречно-каменната болест- NEORENAL FORTE предпазва от образуване на нови бъбречни камъни, спира нарастването на съществуващите и намалява риска от последваща бъбречната криза.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА NEORENAL FORTE СРЕЩУ ИНФЕКЦИИ НА ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА

Неоренал Форте – приложение срещу инфекции на пикочните пътищаБъбречно-каменната болест създава предпоставки за бактериално инфектиране на пикочният тракт. NEORENAL FORTE има антимикробно и противовъзпалително действия, с които предпазва уязвимите пикочни пътища от развитие на инфекция. При тежки и хронифицирали инфекции NEORENAL FORTE се прилага в комбинация с подходяща антибиотична терапия.
КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА NEORENAL FORTE

БЪБРЕЧНИ КАМЪНИ:         

ДНЕВНА ДОЗА         

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

♦  Бъбречна криза
♦  Бъбречна болка
♦  След литотрипсия или
    оперативно премахване
    на бъбречни камъни        

2 пъти дневно по 2 таблетки
последвани от:
2 пъти дневно по 1 таблетка          

10 дни
40 дни

♦  Профилактика (в периодите
    между кризи)         

2 пъти дневно по 1 таблетка         

60 дни

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ БЪБРЕЧНИТЕ КАМЪНИ

Бъбречно-каменната болест е широко разпространено заболяване. България се счита за ендемичен район, тъй като заболяването се среща особено често. Бъбречните камъни се образуват поради натрупване на излишни количества от вещества в урината, които се утаяват и формират камъни.

Симптоми за камъни в бъбрецитеНай-честият симптом, сигнализиращ за наличие на бъбречен камък е болката в кръста и хълбоците.

Причините за образуване на камъни в бъбреците са много- наследствена предразположеност, диета, ограничен прием на течности, нарушения в обмяната  на веществата, инфекция на пикочните пътища и др. При хората, които са имали бъбречен камък има повишен риск да образуват друг, затова превантивните мерки са изключително важни.

Броят, разположението и големината на бъбречните камъни варират при различните хора. Прието е, че камъните с големина до 10 мм могат да се изхвърлят от организма без хирургична намеса. Болката при бъбречно-каменната болест се появява, когато камъкът започне да се движи в отделителната система. Много често камъните „засядат” в тесните канали на пикочния тракт и предизвикват силна болка (бъбречна криза).

Болка при камъни в бъбрецитеХарактерно за бъбречната криза е внезапния старт и промeнливата сила на болката. Неприятното болезнено усещане се предизвиква от спазъм на гладката мускулатура на пикочните пътища, която се опитва да изтласка камъка по-надолу в посока към пикочния мехур, с цел изхвърляне от организма.

При движението си камъкът наранява пикочните пътища и ги прави уязвими на инфекции.  Затова ако по време на кризата не се вземат адекватни мерки, често се развива и вторична инфекция на отделителната система, която допълнително усложнява състоянието на пациента.

Камъните в бъбреците могат да бъдат лекувани успешно, както и да бъдат успешно избегнати чрез спазване на профилактични мерки.