Честит рожден ден, Глория!

4
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

На 28 юни 2015 г. своя 42-и рожден ден празнува певицата Глория. Тя е една от най-популярните и обичани изпълнителки у нас. Наричат я Примата и Кралицата на поп-фолка.

За над 20 години на музикалната сцена тя успява да се наложи и задържи позициите си, като не спира да експериментира и радва феновете си. Зад гърба си има редица студийни албуми и два големи концерта в зала 1 на НДК, като подготовката за следващия тече с пълна сила.

Всъщност Глория е артистичният псевдоним на Галина Пенева Иванова. Певческата си кариера тя започва в оркестър „Извор“, Русе, през 1991 г. През 1993-94 г. работи като вариететна певица и пътува из цяла България. Записва първата си песен „Нека останем приятели“ през 1994 г., издадена в сборен албум на „Фолктон“.

През същата година се запознава с Митко Димитров и става първата певица, която „Пайнер студио“ продуцира. Дебютният й албум „Щастието е магия“ излиза през ноември. Глория е неколкократен носител на приза „Певица на годината“.

Отново през 1994 г. певицата се запознава с Илия Загоров, с когото по-късно заживява. На 30 септември 1996 г. се ражда дъщеричката им Симона.

През 2007 г. Глория участва в музикалното риалити на bTV „Music Idol“, продуцирано от Слави Трифонов. През 2013 г. пък беше една от танцуващите звезди в „Dancing strars“ по Нова ТВ, където си партнираше със Светлин Димитров. Двамата бяха добър тандем, но за съжаление отпаднаха на метри преди финала.

За себе си Глория казва, че прави всичко еднакво добре. Обича да се захваща с много неща, понякога се затруднява, но успява да се справи, защото е организиран човек.

За празника на Глория днес позднавяваме всички нейни фенове с 10 от най-харесваните и запомнящи се хитове на Примата. Вижте ги тук >>.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It