Песента на Земята

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

Песента която ще чуете се казва ALBA MUNDI и е композирана в ключа на Земята, а хармонията е постигната чрез звуковата честота на деветте орбити на планетите

Всички планети се въртят около Слънцето. Докато го правят, те свирят необикновени ноти, недоловими за човешкото ухо. Pianopianoforte ни запознава с музиката на Земята и останалите планети.

Ако си представим едно безкрайно пиано, звукът на Земята е До диез (#), поставен 33 октави по-надолу от средно До (около 4.7 метра наляво от пейката за пиано).

Песента която ще чуете се казва ALBA MUNDI и е композирана в ключа на Земята, а хармонията е постигната чрез звуковата честота на деветте орбити на планетите. Меркурий – най-близката планета до Слънцето – свири До диез, Венера – Ла, а поредицата продължава със Земята – До диез, Марс – Ре, Юпитер – Фа диез, Сатурн – Ре, Уран – Сол диез, Нептун – Сол диез, и Плутон – До диез. Накрая на мелодията, след финалното кресчендо, можете да чуете звука на Слънчевата система, който е ускорен повече от 68 милиарда пъти, за да може да го чуваме.

Мелодията е изпълнена от Alex Wharton.

“Винаги съм смятал, че е вълнуващо да можем да слушаме звука на планетите. Тези колебания не могат да бъдат чути от човешкото ухо, защото честотата им е много ниска, а и вакуумът не позволява разпространение. От дълги години хората свързват космическите обекти с музиката. В Древна Гърция Архимед асоциирал музикалните интервали с „блуждаещите звезди“, споделя Алекс.

Чуйте сами композицията на Земята:

Източник: megavselena.bg