Доставка на цветя от БГФлорист – цветя в банята?!

1
Добави коментар

Банята в къщата – едно от „най-интимните“ места. Тук вие сте насаме със себе си и правите ежедневна си хигиена. В тази стая може да мислите на спокойствие, да се отпуснете. Но в същото време, банята в апартамента е мястото, където нищо не е излишно – има водопроводни кранове, фаянс и теракот. Но всички тези атрибути на интериора не носят топлина, уют и комфорт в помещението. И така, ако искате, влизайки в банята, да усетите уют, красота и хармония, го направете. Например, свежите цветя могат да направят всяка стая уютна и топла. Но много рядко в банята можете да видите саксията с растения или букет от цветя.
Мнозина биха казали, че банята не е най-популярното място за стайни растения. Нашето възражение е, че тя е подходящото място, защото температурата и влажността се поддържат на определено ниво и това е предимство пред другите стаи. Но пък има един недостатък – липсата на светлина.
А сега нека да подходим професионално към проблема за отглеждането на стайни растения в банята. После сами ще прецените това реално ли е или не.
Растителните видове за бани
В условията, предоставени в санитарните възли, могат да растат много тропически растения (с изключение на видовете, които са взискателни към слънчевата светлина). Някои растения дори се чувстват по-добре в банята, отколкото в другите стаи. Ако декорирате банята с тропически видове, вие ще имате възможността всеки ден мислено да пътувате в топлите тропически страни – родината на вашите растения.
Конкретни видове растения, подходящи за отглеждане в банята, са разнообразните папрати, дифенбахии, както и различните калатеи. Ако имате голяма баня, подходящи са големи растения като Фикус, Mostera deliciosa – вид филодендрон или фикусова палма. Друго екзотично растение за вашата баня – това е орхидеята. При високата влажност на въздуха в банята, орхидеите са в условия, близки до естествената си природа. Това е мястото, където те ще растат значително по-добре, отколкото в стаята с ниска влажност. Единственото условие – интензитета на светлината.
Също така подходящо за банята е нещо малко и екзотично. Например като теменужките.
Условия на отглеждане
Светлината. Ако имате един прозорец в банята си, няма проблеми с отглеждането на растенията. Въпреки това, не всички бани са с прозорци, така че трябва да се грижим за осветлението. Основният принцип: повече светлина е по-добре, отколкото по-малко. Това лесно постигаме с помощта на няколко лампи с флуоресцентно осветление. Те ще осигурят оптимални условия на дневна светлина за вашето любимо растение. Възможно е да се използват специални фитолампи, които осигуряват само излъчване на желания от растенията спектър на светлината. Друга важна характеристика – времето за осветяване на растенията. За да се реши този проблем, ще трябва електронен таймер, който ще осигури и изключване на светлината в точното време. Имайте предвид, че продължителността на светлата част от деня за растенията е около 14 часа.
Разполагане на растенията. За поставяне на саксиите с цветя, в банята са подходящи стените, пода и тавана.Там, където има первази е задължително използването им. Тъй като повечето бани в модерните апартаменти са с голяма площ, необходимо е да се съсредоточите върху вертикалното озеленяване (по стени, тавани). За да направите това, вие трябва да закупите окачени саксии. Позиционирайте ги на различни височини. Така ще постигнете по-хармонична картина, отколкото ако ги подредите в една линия по стената. Саксиите могат да се монтират директно върху стената с винтове, но кашпите трябва да се монтират на окачени рафтове. Разполагайте растенията така, че да не пречат при почистването в банята, но в същото време, да е възможно тяхното напояване и почистване.
Грижа за стайни растения. Най-важното нещо, което трябва да имате предвид е факта, че банята е с доста висока влажност, затова поливането трябва да бъде намалено. Когато отглеждате растения в банята не е нужно оросяване при условие, че взимате душ всеки ден. Влагата ще бъде напълно достатъчна. Пресаждането и торенето на растенията трябва да са както при всички други стайни растения – 1 път годишно.
Ако следвате съветите, изброени по-горе, вашата баня ще се преобрази. Вие с удоволствие ще отивате там, приятелката и приятелите ви ще се възхищават на вашите умения, и ще се поучават от опита ви. Ако това ви изглежда сложно и неизпълнимо, съживете вашата баня с букет цветя. На сутринта ще видите как настроението ви ще се повиши, и бъдете сигурни, ще се усмихнете при вида на тази красота. Дерзайте! Може да намерите всички тези растения и цветя в нашия онлайн магазин за доставка на цветя в София.

Like this:

Like Зареждане…