Какво време ни очаква през юли

3
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Юли ще бъде горещ и сух

Горещо време ни очаква през юли. Въпреки че в началото на месеца температурите ще са не много високи, се очаква те да нараснат, гласи прогнозата на Националния институт по хидрология и метеорология към БАН.

Времето през юли ще бъде сухо и предимно слънчево. От първата седмица на месеца се очаква максималните температури да бъдат в между 28 и 34 градуса.

Възможна е нестабилност във времето до средата на юли. В отделни части на страната, месец юли е най-топлия и температурите достигат максимални стойности до 40 градуса, а в обедните часове 42-45.

Съветите за специалистите е да не излизат навън по това време, особено хора, които са с високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания трябва да бъдат изключително внимателни.

Виж още: Прогноза за времето до 14 дни напред

Средно месечните температури за юли 2015 се очаква да бъдат в рамките на 33-38 градуса, а най-ниските стойности може да достигнат 12-17 градуса.

В курорти температурите ще достигнат средно месечните 28 -33 градуса. Очаква се там времето да е хубаво през цялото време.

Не се очакват повече от нормалното за този месец валежи за този сезон на годината – между 3 и 5 дни за целия месец. Самите валежи ще бъдат краткотрайни, на места ще се наблюдават и летни бури с гръмотевици.

Източник: НИМХ