Себахтин Исмаил: Пътното саботира Бойко, крият магистралата от турците

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Чиновниците от Пътното саботират усилията на Бойко /Борисов – б.а./ и крият от чужденците, че имаме такава хубава магистрала. Това заяви вбесеният хасковски превозвач Себахтин Исмаил, който при последното си пътуване из региона забелязал очевидното – вместо по новоизградената АМ Марица, летният гастарбайтерски поток препълва пътя на смъртта Е-80. Всяка година там умират десетки, смазани в смачканите от челни удари ламарини, защото на двупосочно шосе няма място за бягане – лентите са само две, а отстрани има дървета. Отделно че пропадналият и многократно кърпен асфалт допълнително минира безопасността на автомобилите, като или им пука гуми в дупките, или хлътванията успешно изхвърлят всеки по-заигран в насрещното. „Пък имаме магистрала като слънце, ама за нея няма и 1 табела, да им каже на хората къде е Истанбул“, ядосва се Себахтин. Днес той изпратил писмо лично до шефа на АПИ Лазар Лазаров с искане най-накрая да се направи очевидното и се въведе обозначение за новата организация на движението. В противен случай, заканва се Себахтин, той лично щял да монтира 3 табели с упътвания за магистралата, въпреки че по закон няма това право. „Аз като общински съветник от Хасково съм загрижен за местните хора от селата, през които се изсипва гастарбайтерският поток. За румънците може да има куп табели откъде да минават за Маказа, а за турците няма кьорава табела с надпис Истанбул“, твърди общинският съветник. Според него помайването на Пътното е направо престъпно. Защото на практика умишлено въвежда в заблуждение чужденците – старите табели все така водят гастарбайтерите през Хасково и оттам на Е-80.

Проверка на място потвърди основателността на сигнала. Всички идващи от Пловдивско направление нямат и идея, че само на 5 км. на север има готова магистрала, по която се стига до Капитан Андреево бързо и удобно, по широко и еднопосочно трасе. Където възможността за катастрофи е минимална. Вместо това има табели за Хасково и съответно Свиленград и хората си цепят през областния град, още повече че и GPS-а ги прекарва оттам. А намирането на магистралата е лесно – просто идващите от Пловдив и София трябва да пропуснат отбивката за Хасково и 200 метра по-нататък да свият вдясно. Там по детелината слизат на пътя за Димитровград и поемат към село Крепост, откъдето поемат по магистралата. Целият проблем е, че няма нито една табела, която да съобщава за простата маневра.

„Имахме го това предвид, дори го бяхме съгласували с КАТ. Ще вземем под внимание оплакването, защото наистина трафикът на гастарбайтерите продължава по път 1-8/Е80/“, каза потърсеният за коментар шеф на хасковското Пътно управление Радостин Ламбрев. Поставянето на знаци на извънградски пътища е изцяло в правомощията на АПИ след съответната консултация с Пътна полиция, като цялата процедура отнема 2-3 дни. Поне за толкова бяха поставени знаците за допълнителните ограничения край Крепост по време на черешовия сезон. От откриването на АМ Марица обаче вече мина цял месец.

Г. Христов