АВИРОН КИДС/ AVIRON KIDS 350MG X 20 ГРИП ПРИ ДЕЦА

1
Добави коментар
svetlaberova
svetlaberova

 КАКВО Е AVIRON KIDS И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

AVIRON KIDS (АВИРОН КИДС) е препарат предназначен за деца с начални симптоми на грип и други вирусни състояния, като температура, втрисане, мускулни болки. Подходящ е и за профилактика на грип и остри вирусни инфекции (ОВИ).

Таблетките на AVIRON KIDS са с вкус на шоколад и лешници и са подходящи за деца, който не могат да поглъщат таблетки. Те се използват за приготвяне на суспензия за пиене. Таблетките се разтварят във вода, сок, чай или мляко.
СЪСТАВ:

Всяка таблетка AVIRON KIDS съдържа 2 клинично доказани съставки с натурален произход: Апогентм – 100 mg и Хумусна киселина – 250 mg.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ГРИПЪТ И ОВИ?

Една от най-податливите групи към разболяване от грип и ОВИ са децата.
Грипът е вирусно заболяване на дихателните пътища. Грипните вируси са три типа: А, B и С. Те причиняват остра инфекция на гърлото, носа, белите дробове, бронхите.

Острите вирусни инфекции (ОВИ) се предизвикват от над 200 различни вируса, които засягат дихателната система. Характеризират с по-леко преминаване на болестното състояние в сравнение с грипа.

Грипът и ОВИ са силно заразни заболявания, които се предават лесно чрез кихане и кашляне, както и при допир със замърсени ръце на заразен човек. По време на зимните месеци, организмът е по-възприемчив към този тип болести, тъй като студеното време преохлажда лигавиците и тялото става лесна мишена за вирусите. Нелекувани адекватно, грипът и ОВИ могат да доведат до редица усложнения, като пневмония, менингит и др.

 
КАК СЕ ЛЕКУВАТ ГРИПЪТ И ОСТРИТЕ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ?

Антибиотиците са безполезни срещу вирусни заболявания като грипа и ОВИ, а ваксините имат само частичен успех в профилактиката на тези заболявания, тъй като вирусите са непредсказуеми и се променят непрекъснато.

Най-добрият начин за лечение на грип или друга вирусна инфекция е използването на средства, които едновременно унищожават вирусите, спират тяхното навлизане и размножаване в организма, и стимулират имунната система. В резултат на това, вирусната инфекция се пресича още в самото начало, предотвратява се разболяването, симптомите траят по-кратко време, а излекуването е значително по-бързо.

Правилната профилактика също има значение в борбата с вирусите. Засилването на имунната система преди зимния сезон или по време на грипна епидемия, осигурява на организма всички възможни средства за да се справи с вирусите.

От друга страна, профилактиката срещу повторно разболяване след прекарана болест или лечение с антибиотици, стимулира отслабената имунна система и я възстановява в пълния ѝ капацитет. Така рискът човек да се разболее отново се свежда до минимум.
 
КАК ДЕЙСТВА AVIRON KIDS?

AVIRON KIDS активно унищожава вирусите, посредством 3 механизма на действие:

    AVIRON KIDS възпрепятства навлизането на вирусите в организма, като блокира прикрепването им за дихателнитe пътища.
    AVIRON KIDS спира размножаването на вирусите, които са успели да нахлуят в организма, като блокира механизмите, по които се възпроизвеждат. Това води до бързо намаляване на симптомите и пресичане на инфекцията.
    AVIRON KIDS стимулира и засилва имунната система. Когато имунната система е своевременно подсилена и активирана, тя много бързо разпознава, атакува и унищожава вирусите. Така организмът се справя успешно с вирусната инфекция.


КАКВО ПОСТИГАМЕ С AVIRON KIDS?
AVIRON KIDS:

    Унищожава вирусите и спира инфекцията,
    Бързо облекчава симптомите на грипа и ОВИ,
    Ускорява оздравяването,
    Ефективно предпазва от грип и други вирусни заболявания.
     

КОГА И КАК СЕ ПРИЕМА AVIRON KIDS?

Приготвяне на суспензията за пиене: към 10 – 15 мл вода, сок, чай или мляко се прибавя една таблетка AVIRON KIDS и се разбърква, докато таблетката се разтвори. Tака приготвената суспензия се изпива.

AVIRON KIDS следва да се приема в следните случаи:
I. AVIRON KIDS ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ГРИП И ОСТРИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ

Препоръчва се приемът на AVIRON KIDS да започне веднага след появата на първите симптоми на грип или след контакт с хора болни от вирусно заболяване, които могат да заразят детето.

СХЕМА НА ПРИЕМ:
         
ИНДИКАЦИЯ
                   

ДЕЦА ОТ 0 ДО 6 ГОДИНИ
    
 
      

♦ Грип

♦ Остри вирусни инфекции

♦ Контакт с хора болни от грип
   или друго вирусно заболяване
                6 поредни дни:
3 пъти х 1 таблетка

7-ми ден:
2 пъти х 1 таблетка     

Ако се наложи през първия ден да се започне приема на AVIRON KIDS следобед или по-късно вечерта, спазете препоръчаната дневна доза, като може да дадете на детето 3 таблетки наведнъж.
II. AVIRON KIDS ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ГРИП И ОСТРИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ

СХЕМА НА ПРИЕМ:
      
ИНДИКАЦИЯ
                  ПРЕПОРЪЧВАН
РЕЖИМ НА ПРИЕМ     
        
♦ Профилактика срещу повторно
   разболяване, след антибиотично лечение
                   20 дни – 2 пъти дневно х 1 таблетка     
        
♦ Профилактика по време на грипна епидемия
                   20 дни – 2 пъти дневно х 1 таблетка     
      

♦ Засилване на имунната система преди
   настъпване на зимния сезон
          
      20 дни – 2 пъти х 1 таблетка, следвани от 10 дни пауза
10 дни – 2 пъти х 1 таблетка, следвани от 20 дни пауза
10 дни – 2 пъти х 1 таблетка       

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА AVIRON KIDS?

AVIRON KIDS не трябва да се приема от деца с алергия към някоя от съставките на таблетката.
 
КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА AVIRON KIDS?

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

AVIRON KIDS може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат след консултация с вашия лекар.