Феминела Урофорте табл. при цистит и често уриниране Afya pharmacy

1
Добави коментар

Феминела Урофорте бързо облекчава  оплакванията при цистит- болка, парене, често уриниране.

Феминела Урофорте предотвратява прикрепването на бактериите върху стените на пикочния мехур и уретрата и спомага за поддържане на пикочните пътища здравии   Проявява силен антиоксидантен ефект и подпомага имунната защита на организма.

Какво представляват възпаленията на уринарния тракт?

Възпаленията на уринарния тракт са изключително чест здравословен проблем, особено при жените. 25%-35% от жените съобщават за един или повече възпалителни епизоди. Най-честият причинител в почти 80-90% от случаите е бактерията Escherichia coli. Патогенните бактерии проникват през уретрата и се прикрепват по стените на пикочните пътища. Нелекуваните възпаления често преминават в хронична форма и могат да причинят бъбречни заболявания.

Подходящ за:

Деца, бременни и кърмещи жени

Активни съставки:

1 табл.съдържа: Екстракт от червена боровинка – 120 mg, еквивалентни на 36 mg проантоцианидини (PAC), Витамин C – 60 mg (75% от препоръчителния дневен прием), Витамин E – 10 mg (83% от препоръчителния дневен прием)

Положителният ефект на червената боровинка за поддържане на пикочните пътища здрави е признат и от науката, при условие че бъде достигнат дневен прием от 36 mg проантоцианидини (PAC) – съставката, определяща ефективността на препарата.  Проантоцианидините, които се съдържат в червената боровинка,  ако се приемат в достатъчно количество, предотвратяват полепването на бактерии в уринарния тракт и така спомагат за поддържане на пикочните пътища здрави. Специалният метод на концентрация при изготвянето на екстракта гарантира необходимото количество на активната съставка, 36 mg PAC, в 1 филмирана таблетка Феминела Урофорте.

Дозировка:

Остър неусложнен цистит:Един път дневно по 1 таблетка за 10 дни.

Хроничен цистит и профилактика на неусложнени инфекции на уринарния тракт: Един път на ден по 1 таблетка в продължение на 1 месец.

Вземете 1 таблетка с малко течност по време на хранене. Поддържайте добра хидратация на организма, като пиете 1,5 до 2 литра течности на ден.

За деца или лица, изпитващи затрудения при поглъщане на таблетки, се препоръчва Феминела Урофорте сироп за пиене.   

Възможно е да се съчетава с назначеното антибиотично лечение. Подходящ е като последваща терапия след антибиотик с цел превенция на повторна инфекция.

Предупреждения:

Не се наблюдават нежелани странични ефекти, нито проява на бактериална резистентност. Продуктът може да се приема продължително време.

Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене.

Прочети още