25 снимки от миналото показват колко различен е бил животът

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

25 снимки от миналото показват колко различен е бил животът – II

30.06.2015 г., 12:30

Млади жени през 50-те години в САЩ на домашно парти. На снимката е придаден цвят по изкуствен начин. 

Знаете ли, че преди да бъде въведено автоматизираното издигане и нареждане на кеглите при игра на боулинг, момчета са били наемани да работят това? И играчите са ги изчаквали да съберат кеглите и да ги наредят изправени, за да хвърлят след това отново тежката топка и да опитат да ударят страйк. 

Това са част от нещата в миналото, които ни откриват днес – през 2015 г., ретро снимките от архивите по света. Друга любопитна услуга преди десетилетия например е било събуждането сутрин в определен час с почукване върху прозореца – с дълга пръчка, ако апартаментът е на втория етаж. Мъж се събуждал рано и отивал да буди другите, за което му плащали. Това била ранна форма на алармения часовник. 

Тези и други любопитни факти от миналото са отразени в галерията с „25 снимки от миналото, които показват колко различен е бил животът“. Днес предлагаме нейно продължение с още 25 снимки, събрани от Джейк Хепнър от САЩ в сайта Distractify. 

Салвадор Дали и Коко Шанел пушат по цигара за кратка почивка. 1938 г.  „Лицеви конуси“ – модерен начин през 1938 г. човек да се предпази по време на снежни бури.   Изобретение: велосипед да семейство от четирима, на който може да се превозва и шевна машина. 1939 г.  Сестри пренсят новородени бебета с газови маски, предоставени по защитна за населението система след бомбардировките в Лондон през 1940 г.  Войници по време на Втората световна война получават последната си целувка преди да заминат на фронта.  Кученце спи на топло между руски войници. 1945 г.  Австрийче се радва изключително на първия си нов чифт обувки от години. 1946 г.  Меченце пие медовина в кафене. 1950 г.  Мъж е облекъл кучето си в костюм, с котка в скута. 50-те години на 20 век.  Машина за ледено студено уиски, понякога поставяна и в офиси през 50-те години в САЩ.  Победителка в конкурса Мис Атомна бомба през 50-те години.  Елегантни афганистанки в държавна библиотека в страната им през 50-те години на 20 век, преди животът в Афганистан да се преобърне. Правителството на страната е работило за преход към демокрация до 60-те години, когато талибаните атакуват. По онова време жените можели да участват на пазара на труда, да се обличат модерно и да се възползват от всички услуги, които били достъпни за мъжете.  Младият Пол Маккартни си прави селфи в огледалото. 1959 г.  Фидел Кастро пред мемориала на Линкълн. 1959 г.  Булдогът Фриц – телевизионна знаменитост, се бръсне при бръснар. 1961 г., САЩ.  Японска машина за котешко мяукане. Служила, за да гони мишките и плъховете от дома. Очите на котката в нея светели на тъмно. 1963 г. Млада жена рахожда в парка домашния си любимец – омар.  Момче слуша речта на Мартин Лутър Кинг „Имам една мечта“ на 28 август 1963 г. Очила за лично гледане на телевизия, които така и не се сдобили с масова популярност. 1963 г. „Целувката на живота“ – снимка икона, която отразява как работник в електроснабдяване получава дишане уста в уста при токов удар. Мъжът оживява. 1967 г. Младият Осама бин Ладен със семейството си в Швеция през 1970 г. Той е вторият от дясно наляво, със зелената блуза.  Бил Клинтън и Хилари Родам играят волейбол. 1971 г.