10-те събития през юли 2015, които не трябва да пропускате

5
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Според дългосрочната прогноза за времето юли ще бъде горещ. То не че очакваме и друго от него…, все пак е лято. Средните месечните температури се очаква да бъдат в рамките на 33 – 38 градуса, а най-ниските стойности може да са около 12 – 17 градуса. Относно валежите прогнозата предвещава всичко да бъде в рамките на нормалното. Сред очакваните кинопремиери през месеца можем да отбележим завръщането на „Терминатор” в началото на месеца и новата част на „Мисията невъзможна”, с премиера в края на юли. Ето и 10-те събития през юли 2015, които не трябва да пропускате.

1. Волейболна среща България – Аржентина, 4 и 5 юли, Зала Конгреснa, Варна

След волейболната победата над Куба, националният ни отбор по волейбол приема Аржентина за последните си мачове от груповата фаза на Световната лига. От срещите зависи кой отбор ще се класира за финалната четворка на втората дивизия в Лигата.

2. Exit Festival 2015, 9 – 12 юли 2015, Петроварадинска крепост, Нови Сад

Тази година един от най-добрите европейски фестивал, Exit, отбелязва 15-тата си годишнина. Сред изпълнителите, които ще забият в Петроварадинска крепост край Нови Сад са Manu Chao, Faithless, Rudimental, Emeli Sande, Hardwell, Martin Garrix, Джон Нюман, Hardwell, Clean Bandit и др.

3. „Bansko Beat”, 10 и 11 юли, Банско

На 10 и 11 юли в Банско ще събере на едно място огромно културно многообразие, разтърсващи музикални компилации, подчинени на едно единствено условие – грандиозно шоу с много атмосфера. Сред изпълнителите, които ще вземат участие са британската звезда James Arthur, французите Mo ‘Kalamity and The Wizards , Little Dragon и скандинавската ракета носител Sam Feldt. Българското участие идва от Dj DESY & Mr. Vagabond, Миленита, Sensimillianz и Selector Rosen.

4. „Тоника Домини – Спомен за Гого”, 13 юли, Летен театър, Варна

С концерт посветен на Гого Найденов, новата група „Тоника Домини“ в състав Ева Найденова, Виолета Гюлмезова и Красимир Гюлмезов, ще зарадват публиката в Летния театър във Варна със златните хитове на Тоника, Домино, Фамилия Тоника и ШИК.

5. BrazzObrazzie – Brazz Festival, 16 – 18 юли, Централен плаж Варна

За втора поредна година BraZZobraZZIe се пренася на плажа във Варна. С цялата му лудост, цвят и пиршество за сетивата.

6. Национален събор на народното творчество и животновъдство „Рожен“, 17-19 юли

След 9-годишно прекъсване Роженския събор се завръща от 17 до 19 юли 2015 г. На 3 сцени ще се проведе Национален фолклорен конкурс за певци, инструменталисти, народни танци, обичаи и словесен фолклор. В мобилни експозиции ще бъдат подредени музейни изложби за скотовъдството по нашите земи, историята на Роженския събор и етнографски сбирки от региона. Ще се представят различни видове традиционни занаяти, местни обичайни ястия и печива.

7. Opera Open 2015 – „Аида”, 22 юли, Античен театър, Пловдив

В рамките на два месеца, пловдивчани и гостите на града ще имат възможността да чуят десетима певци от световна класа. Последната опера от програмата на тазгодишното издание е „Аида” от Джезепе Верди.

8. Solar Summer, 25 юли, Слънчев бряг

Тазгодишното 12-то издание на Solar Summer ще се проведе в 7 поредни уикенда в новоизградения Cacao Beach club. Откриващото парти е на 25 юли заедно с Fatboy Slim.

9. Black Label Society, 26 юли, зала Универсиада, София

Титаничният екс-китарист на Ozzy Osbourne – Zakk Wylde и бандата му Black Label Society ще свирят за пръв път в България. Визитата им е на 26 юли 2015 г., а мястото – зала “Универсиада”.

10. Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“, 31 юли, Велико Търново

Шедьовърът на руската класика, операта „Борис Годунов“ от Модест Мусоргски е в афишът на Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ на 31 юли и 1 август 2015 г. Публиката в крепостта Царевец във Велико Търново ще види постановка на Софийската опера и балет върху оригиналната версия на операта от 1869 г., отхвърлена навремето от имперската цензура.

Коментари

коментар(а)

Подобни: събития, юли