Бъдещето възможно: с работа в Хепи си млад и преуспял

1
Добави коментар
albena-girl
albena-girl

Казвала ли съм ви, че една от най-добрите ми приятелки се казва Ани и живее във Варна? Тя всъщност замина още преди години да учи там като студентка. Приеха я в специалност „Бизнес икономика“ и, разбира се, че веднага отпътува към Черноморската ни столица. В началото се чувахме ежедневно и си споделяхме всичко, докато постепенно разговорите ни намаляха. Все още поддържаме връзка, макар и значително по-рядко.

Това обаче е без значение, защото хора като Ани са моята надежда, че младите могат да преуспеят в живота. Заради нея вярвам, че ако учиш усърдно, работиш здраво и даваш не 100, а 300% от себе си, можеш да се превърнеш в успял, млад човек.

Нека ви разкажа историята на Ани…

Както знаем, Варна е скъп град. Животът там не е от евтините, а родителите на приятелката ми никога не са били от най-заможните. Ето защо на нея й се наложи да работи… и си намери работа в ресторант Хепи. Първоначално работеше по 4 часа и извънредно, когато е възможно. Междувременно учеше усилено и се дипломира успешно.

Днес Ани продължава да работи в същата фирма! Знаете ли защо? Първо, сработи късметът й, защото попадна на разбрани хора, които не просто наемат служители, а се грижат за тях. Второ, разказа ми, че не само нейната заплата, а на всички служители въобще са обвързани с оборота на конкретния ресторант, в който работят. Така всеки е стимулиран да дава максимума от себе си. Трето, самата Ани в последствие стана част от вътрешната група от „Лоялни служители“ на Хепи, което не само че допринесе заплатата й рязко да се увеличи, ами и компанията започна да инвестира в приятелката ми като ценен служител – водеха я на семинари, на допълнителни обучения, придоби квалификация.

Чух се с нея съвсем наскоро и ми сподели развълнувана, че в момента се отворила свободна позиция за по-ръководна позиция. Пуснала си CV-то и се надявала, че висшето й икономическо образование и дългия стаж във фирмата ще натежи в нейна полза и ще я одобрят. Звучеше много ентусиазирана и искрено ще се радвам, ако се изкачи по това стапъло в сужебната йерархия. Давай, Ани. Знам, че ти можеш

Google+ Comments