Да приготвим у дома: коктейл „Campari Tonic“

9
Добави коментар

Историята на марката Campari започва през втората половина на 19 век в Италия и е свързана с живота на един интересен и специален човек – Гаспаре Кампари.

„Бащата“ на Campari е роден през 1828 година и започва работа в бар Бас в град Торино, като „maitre licoriste” – магистър на ликьори.

През 1860 година Гаспаре напуска и отваря собствено кафене в град Навара с името Caffé dell’Amicizia (Кафе за приятели). В него той разработва собствени оригинални рецепти. Така се ражда Campari – горчива напитка, чиято рецепта е строго пазена тайна и включва около 60 съставки – билки, подправки, дървесни кори и други.

Именно през 1860 година Гаспаре Кампари завършва окончателната рецепта.

През 1904 година компанията открива своето първо мащабно производство на Campari.

Днес много популярни са коктейлите с Campari. 

Съчетанието му с тоник – коктейл Campari Tonic, например, го прави изключително освежаваща напитка, като се запазва леката горчивина на Campari. И за да ви покажа колко лесно може да си нaправите този коктейл вкъщи, да изненадате гостите си, да си направите градинско, или пък защо не моминско парти, днес на гости в моята кухня съм поканила Петър Петров – посланик на марките Aperol и Campari за България, който ще приготви този страхотен коктейл и ще ни даде неговата рецепта за направата му.

Необходими продукти:

– 50 мл Campari- 150 мл тоник- резен лайм

Начин на приготвяне:

Копа чаша се пълни с лед.

Добавя се 150 мл тоник.

Завършва се с 50 мл Campari.

Гарнира се с резен лайм.

Наздраве!

Консумирайте с удоволствие и мярка!

*Ако искате да направите вкъщи представените от нас коктейли в оригиналните красиви чаши, които сме използвали, можете да ги намерите в магазинната мрежа в подаръчни комплекти.

Вижте как да си направите и коктейл „Sauza Margarita“ тук.

Автор и снимки: Нина Тодорова, Kulinaria.bg

от

Нина Тодорова

01 юли 2015, 11:28

Нина е главен редактор на Kulinaria.bg, изкусен майстор в кухнята и естет.
Обожава фотографията, любител е на автомобилите и високите скорости, най-вече Бъмбълбий.

Небето е лимитът. Полетите и скоковете от високо – изключително изживяване, скоковете в дълбоко – истинско предизвикателство.
Отхапаната ябълка е страст, особено гарнирана с шоколад и сладолед. Винаги може повече и още!