Какво е хетерохромия?

2
Добави коментар

Това е нещо, което всъщност всички сме виждали. Ако не на живо, то поне на снимка, клип или филм. Това е нещо, което ни кара да настръхнем, но не от погнуса, а от интерес. Да, изпитваш неописуемо вълнение, че си срещнал такъв човек.

А именно – с хетерохромия или казано по-ясно – човек с две различни очи. Това явление може да е наследствено, генетично, или придобито в резултат на някакво заболяване. Дължи се на недостик или излишък (различно е при двете очи) на пигмента меланин, който се съдържа в ириса. Хетерохромията може да бъде пълна – когато ирисът на едното око е изцяло различно оцветен от ириса на другото, или частична – когато само част от ириса е по-тъмен или по-светъл. Придобита, хетерохромията може да е резултат на нараняване при преживян удар, или от различно системно заболяване.

На бас, че вече сте се сетили къде сте виждали човек с хетерохромия. Ами ако не на улицата, то определено от кино и телевизионния екран. С хетерохромия са световноизвестните актьори Мила Куинс, Хенри Кавил (последният Супермен), Джонатан Рис Майърс (Дракула от едноименния сериал от 2013-2014 г.), Бенедикт Къмбърбач (Шерлок Хоумс) и други. А ето и поводът за написването на статията ми. Песента на Taylor Swift с невероятно обаятелния, може би дори заради различните си очи, Доминик Шерууд.

Google+ Comments

Tags: актьори, Доминик Шерууд, клип, мъж, песен, различни очи, Тейлър Суифт, хетерохромия, цвят на очите

If you like this articles, share it with your friend!
Digg it
StumbleUpon
Facebook
Twitter
del.icio.us
Google
Yahoo!
Reddit

This entry was posted on Monday, May 11th, 2015 at 4:14 pm and is filed under Новинки. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.