Дзен каяк – тридневен каяк ретрит в Гърция

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Дзен каяк е сливането на съзнанието, ума и тялото с каяка. Тази почивка ще ви изпрати в друго измерение, където се редуват плаж, море, гребане с каяк и медитация. Дългогодишната йога инструкторка Валя Трифонова ще ви потопи в йога практиката, а с гидовете Алекс и ТОни ще се топите във водата. Целта на това прекарване е да тестваме нашите физически и психически способности до краен релакс. Сеансите ще успокоят ума ви, ще достигнете до вътрешното спокойствие и тишина, в които се чувствате максимално добре. Йога ще зареди тялото ви с енергия, гъвкавост и красота, които обикновено губим в напрегнатото градско ежедневие. Този уикенд ще се отдадем на естествените състояния за всяко живо същество: гребане, релакс и приятни изживявания.

30.07.2015 – Тръгваме от София с буса на Spirala от паркинга на Билла на бул. Черни връх около 22 часа. Пътуването до каяк къмпинг Iza, който се намира на Ситония, вторият ръкав на п-ов Халкидики в Гърция ще ни отнеме около 6-7 часа.

31.07.2015 – Пристигаме рано сутрин в каяк къмпинга, опъваме палатки, настаняваме се, доспиваме си или просто се излягаме на плажа. Ставаме, закусваме леко, като има възможност да се закуси на бара в къмпинга, правим инструктаж за начинаещите, подготвяме каяците за плаване и потегляме на изток. Ще посетим залива на Порто Куфо, където ще релаксираме в каякарската таверна Tsatsikas. Следва плаж и гмуркане в кристално чистата лагуна и лекичко се връщаме в къмпинга. Следва вечерната йога сесия, която ще трае около 2 часа. Вечеряме, като има възможност да се посети таверната в къмпинга, забавляваме се лежерно и заспиваме приятно уморени.

01.08.2015 – Събуждаме се със сутрешна йога (правили ли сте това на плажа?), закусваме, подготвяме каяците за плаване и потегляме на юг към остров Пунта, който е отделен от брега с няколко метрова пясъчна коса. Преди острова ще си направим обедна почивка под дебелата сянка на дърветата по крайбрежието с ледена бира и ще се отдадем на релакс с плажуване и гмуркане в търсене на митични октоподи. Обикаляме острова и поемаме към къмпинга. Преди вечеря отново се отдаваме на йога сеанс с Валя. Вечеряме (има възможност да се посети таверната в къмпинга) и се отдаваме на сладки приказки, забавления и спане.

02.08.2015 – Ставаме, йогуваме за кратко и после хапваме сладко. Плаж, каяк техники около къмпинга и след това кротко си събираме багажа и каяците с цел около 13 часа да отпътуваме за София.

Програмата е подходяща за начинаещи каякари и йогини. По време на тридневната каяк медитация в Гърция, може да закусвате и вечеряте в местните барове и таверни или да си носите и приготвяте храна на място. Първия ден ще обядваме в таверна Tsatsikas, а за втория ден ще направим пикник за обяд и трябва да вземете храна със себе си. Не забравяйте и постелките за йога.

Цена: 350 лв на човек – включва: транспорт от/до София, такса за къмпинг, 2 сутрешни и 2 вечерни йога сесии, каяк обучение за начинаещи, каяк и прилежащото към него оборудване, опитен каяк водач, палатки и шалтета за спане по заявка.

Цената не включва: храна, вода и други разходи от личен характер.

Записването става със заплащане на депозит от 50 лв! За повече подробности се свържете с нас на 0887 424 424 – ТОни или пишете на [email protected] .

Дати на провеждане на дзен каяк – тридневна каяк медитация в Гърция.

дати на провеждане
свободни места
30-2.08.2015
8 свободни места