Купувал ли е гласове депутатът от ДПС Камен Костадинов?

2
Добави коментар
mignews
mignews

Поредни обвинения в купуване на гласове, в отправяне на „долни клевети“ и „ченгеджийски номера“ прозвучаха днес от ефира на бТВ. Депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов и колегата му от ДПС Камен Костадинов продължиха задочния си спор на тема бил ли е Костадинов в столичния квартал „Орландовци“ около протестите или не.

Преди няколко дни Атанасов обяви, че Костадинов е бил единственият политик, пристигнал по време на размириците. И че надали е бил там, за да успокои напрежението. Атанасов посочи, че депуатът от Движението познавал много добре футболните агитки и тарторите им, визирайки факта, че заедно с жителите на квартала, срещу ромските набези протестираха и момчета от агитките.

Последва отговор на Костадинов. „В „Орландовци” не съм ходили поне от три години. Атанасов е долен клеветник. Знаем всички, че неговата пощенска кутия е гнездо на дезинформативни теории. Как така все на него му дават всякакви сигнали и флашки?!“, заяви той.

Право на отговор поиска и реформаторът: „Никога не съм си позволявал да говоря неща, които не съм проверил. Камен Кстадинов е известен в политическите среди като експерт в осигуряване на гласове от ромските среди“, атакува на свой ред генералът. И посочи, че на среща с ръководството на МВР, инициирана от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, е била разкрита информация, по ден, час и пр., в която било отразено присъствието на депутатите на Движението Костадинов и Илия Илиев.

На правото на отговор и Костадинов поиска право на отговор. „Няма как едно и също лице да бъде по едно и също време на две места. Не съм бил в България и това е проследимо. Мога да докажа че от вторник до петък не съм бил на територията на републиката. Г-н Атанасов е известен с ченгеджийските си внушения.“, включи се по телефона депутатът.

А по въпроса с купуването на ромски гласове посочи: „ДПС е получавало своята подкрепа в ромските райони и аз не се срамувам от това, защото имам комуникация със своите избиратели.“

Камен Костадинов е един от депутатите от ДПС, за които МВР е доказвало многократно че  организира масово купуване на гласове по време на избори на Народно събрание. През 2013 г. от „Атака“ съобщиха, че той е станал депутат от Враца след като е похарчил над 800 000 лв. за гласове.

На изборите през 2014 г. служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов съобщи, че отново във Врачанско, Камен Костадинов е „вложил“ 70 000 лв. в село Галиче. „Явно той е човекът, който е организирал и си е уредил спонсорирането на пенсионерския клуб и на ловния клуб“, заяви Бакалов.

1,7 милиона лева е струвала предизборната кампания за парламентарните избори на ДПС във Велико Търново, писа МИГNews.info през октомври 2014 г. Крупната сума е била прахосана от водача на листата Камен Костадинов за покупка на гласове и осигуряване на контролиран вот в цялата област. Така депутатският мандат става най-скъпият в историята на движението. Данните на Централната избирателна комисия показват, че за водената от Костадинов листа са пуснали бюлетина 11 685  души. В огромната си част това са гласове на цигани от областта.