Програмата на фестивала А to JazZ по часове (видео)

3
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Началото е този петък от 17 ч. на откритата сцена в Южен парк-2! Потопете се в атмосферата с архивни изпълнения на хедлайнърите в трите вечери

Първият ден от най-джазовия фестивал в столицата, A to JazZ, започва в петъчния следобед. Програмата е с начален час 17,00 и продължава до полунощ с участието на Рой Харгроув.

През уикенда музиката също ще звучи от късните следобедните часове, a хедлайнъри са Кени Гарет (събота) и Хосе Джеймс (неделя). Входът е свободен, а музикалната програмa – пъстра и изпълнена с любов във всяка нота, напомнят организаторите.

Петъчният А to JazZ потегля в 17 ч. със Славена Даскалова & „Джаз Орфей“ и техния проект Pop & Rock Meets Jazz. След тях в 18 ч. излиза новаторската формация Dayo. В 19,30 на сцената забиват „Дърти пърчис“, които едновременно с това празнуват своята 20-годишнина. Кулминацията на вечерта е в ръцете на тромпетиста Рой Харгроув.

Начало на втория ден, 4 юли, се дава още в 16 ч. от дуото Sirius & Methodikal ReelFeel, от което се очаква да подгрее публиката с динамична комбинация от фънк, хип-хоп, соул и джаз. В 17 ч. младата формация Zonyo & Friends прави своето дебютно участие на голяма сцена, представяйки авторски парчета.

Веднага след това, в 18 ч., настава време за проекта Jazzball на барабаниста Христо Йоцов („Акустична версия“), който излиза с отбор музиканти, за да направят съботата още по-джазова. Малко след 19 ч. е ред на Белослава, а след нея сцената превзема с майсторството си Кени Гарет.

Неделният следобед звучи така: Sirius & Methodikal ReelFeel за свеж старт, последвани от много фънк с Funky Miracle, които неотдавна дадоха заявка за летен хит. В 18 ч. настъпва раздвижване със специфичния стил на Bobo & TheGang, който съчетава джаз, соул, R’n’B и хип-хоп.

В 19 ч. следва експлозивен микс от фънк и джаз от музикантите, които се самооопределят като  проводници на Духа – „МетафоRмоза“. Достоен край на фестивала поставя Хосе Джеймс. Той представя новия си албум Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday, посветен на 100-годишнината от рождението на легендарнaта певица Били Холидей, която той определя като свой учител. 

Входът за A to JazZ Festival 2015 е свободен. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на фондация „Америка за България“ и подкрепа от Министерството на културата.

Събитието е част от Културния календар на Столичната община и под почетния патронаж на Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет.

Официален сайт: http://www.atojazz.bg

Източник: А to JazZ