България загуби по волейбол на Балканиадата :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: viasport.bg

 Националният отбор по волейбол на България за девойки младша възраст (до 18 години) загуби от Турция с 0:3 (9:25, 17:25, 12:25) в третия си мач от група 2 на Балканиадата в Изворани (Румъния), информира ПИК.

 

Това е трета поредна загуба за българските момичета, които отстъпиха със същия резултат в първия си двубой срещу Гърция и във втория срещу Сърбия. В другия сблъсък от тази група Сърбия надигра Гърция с 3:0 (25:19, 25:16, 25:22).

 

Така, след изиграването на всички срещи от потока, представителките на Турция завършиха на първото място с 9 точки в нашата група 2, Сърбия зае втора позиция, Гърция е на трето място, а волейболистките на България останаха на последното четвърто място, без спечелена среща. В другата група 1, като първенец завърши отборът на Румъния, следван от Черна гора, Молдова и Македония.

 

Регламентът предвижда първите два тима от всяка група да играят на кръст на полуфинали. Третите и четвъртите отбори също играят на кръст за разпределение на местата от пето до осмо. Така отборът на България излиза днес срещу третия от група 1 Молдова, а двубоят е днес от 13:00 ч. При успех нашите ще спорят с победителя от другата двойка Гърция – Македония за пето място в крайното класиране. Двата полуфинала в турнира са Румъния – Сърбия от 17:00 ч днес и Турция – Черна гора от 19:00 ч.