4 сайта, полезни за научаването на нови езици

6
Добави коментар
boleyn
boleyn

Предимствата от научаването на нов език са много. Подобрявате паметта си, получавате достъп до нова литература, ставате по-добри във вършенето на няколко неща едновременно и т.н. На практика новият език ви предоставя прозорец към света. Не всички хора обаче учат по един и същи начин. Затова в списъка по-долу ще откриете четири сайта за обучение, които би трябвало да отговарят на различните нужди, пише Goodnet.org.

1. За хората с по-добра визуална памет

Memrise използва научни методи за интегрирането на нова информация. Постоянно изпитва потребителя, за да се увери, че уроците се усвояват.

Сайтът използва „мнемонични“ карти. Те си служат с наличните знания, за да ни помогнат да научим нови думи. По този начин създаваме ярки сетивни спомени, което е идеално за хората, които имат по-добра визуална памет.

2. За хората, нуждаещи се от стриктна и добре организирана система

Duolingo ви учи на нов език под формата на игра. Това е един интерактивен и наистина забавен сайт. Всичко е добре структурирано и ясно обяснено.

3. За онези, които учат, като слушат

Busuu предлага уроци, подплатени с диалози, аудио записи и незадължителни писмени упражнения. Съдържанието се предоставя от истински професионалисти. То е ясно и лесно за разбиране.

Сайтът дори ви позволява да се свържете за няколко интерактивни сесии с хора, за които езикът, който учите, е майчин.

4. За онези,които учат чрез социализация

Livemocha е един от най-големите интерактивни сайтове за научаването на чужд език. Потребителите печелят точки, научавайки нови неща и помагайки на другите, оценявайки техните упражнения. Ако изявите желание, можете дори да си намерите партньор по научаването на новия език. Колкото сте по-полезни за другите, толкова повече точки печелите.

В Livemocha потребителите могат да получат достъп до виртуални уроци или да си запазят онлайн сесия с частен учител. Със своите чат опции и покани за приятелства, интерфейсът наподобява този на Facebook.