Полицейско насилие срещу момиче

4
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Шутове и шамари при проверка на документите на двама младежи

Шутове и шамари от петима полицаи са нужни за задържането на едно пиано и не особено буйстващо момиче. Шокиращи кадри на полицейска бруталност бяха разпространени от предаването „Господари на ефира“ снощи.

На видеото, изпратено от зрител на предаването, се вижда как група полицаи бият момче и момиче при проверка на улицата. Инцидентът се разиграва на ул. „13 март“ в центъра на София около 2.00 часа след полунощ.

Шамари и шутове

Качеството на видеото не е добро и не се чува ясно какво точно си говорят първо двама униформени със спрените за проверка младежи, които са видимо почерпени. Първоначално разговорът между тях е спокоен, но в един момент единият от полицаите удря шамар на момчето.

Следват размяна на реплики между момичето и полицаите (които вече са 5 на брой) и впоследствие физическо насилие спрямо нея.

Няколко от униформените повалят момичето на земята, а един от полицаите я рита. След като я изправят от земята, двама полицаи опитват да сложат белезници. Момичето се съпротивлява и крещи, при което получава още няколко ритника. Докато това се случва, приятелят ѝ крещи: „Оставете я, бе!“

Вещите на задържаната се разпиляват на земята, а малко по-късно тя е качена в патрулката. Докато полицаите вкарват момичето в колата, момчето получава още един удар от униформен.

Източник: „Господари на ефира“