10 трудни истини за живота, които ще ви направят по-добър човек

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Животът е труден и на повечето от нас ни е простено, че понякога се чувстваме изгубени. Простата истина е, че на никого не му е лесно, всички имаме върхове и падения по пътя си. Представаме ви 10 трудни истини, които ще ви направят по-добър човек. 

1. Животът не е справедлив

Разбира се, че животът не е справедлив, никога не е бил. Трудно е да срещнете човек, който е имал лесен живот през цялото време, такива хора просто не съществуват. Колкото по-скоро приемете този факт, толково по-щастливи ще бъдете. 

2. Първата крачка е най-трудна

Възможно е. Добре е да излизате извън зоната си на комфорт от време на време. Проблемът със зоната на комфорта е, че тя става все по-малка и по-малка с времето. Да излезете извън ограниченията и и да направите нещо ново може да ви оживи и да ви направи по-пълноценни хора. 

3. Хубавите неща не стават бързо

Съществува и обратната поговорка, че хубавите неща си струват чакането. Истината е, че хубавите неща се случват непрекъснато. Добре, може и да не сте спечелили от лотарията тази седмица, но вероятно са ви се случили много други хубави неща, колкото и да са малки и мимолетни. Водете си бележки за хубавите неща, които ви се случват всяка седмица и ще останете изненадани. 

4. Не всеки предлага помощ

Би било странно, ако го правеха, защото всички ние притежаваме различни характери, ценности и гледни точки. Невъзможно е да удовлтворяваш всички през цялото време, винаги ще има скептици. Никога не оставяйте тези хора да ви спират по пътя ви към целите ви. Това са нещата, които ви правят по-добър човек. 

5. Невъзможно е всичко да е под контрол

Така е устроен светът, винаги ще има неща, които не може да контролирате. Шефът ви има контрол над вас, вътрешните приходи имат контрол над вас и съпруга ви или съпругата ви. Това е животът, приемете го, но не оставяйте да попречи на реализирането на целите ви. 

6. Велики неща могат да бъдат постигнати само с поемането на рискове

Поемането на рискове е част от живота. Всеки успешен бизнесмен ще ви го каже. Ако не сте готови да рискувате, ще ви е трудно да постигнете това което искате от живота. 

7. Ще бъдете по-добре без хора, за които в момента се грижите

Да, истина е. Ще сте по-добре, защото няма да се налага да се тревожите, че тези, които обичате са се разболели, умират или са им разбити сърцата. Но дали да сте сами без всички тези отговорности ще ви направи по-щастливи ? Изглежда малко вероятно, защото ценните неща в живота са хората, не парите или придобивките. 

8. Смъртта е част от живота

Да, и това е вярно. Свикнете с нея. Има неща, които може да направите, за да е смъртта на близък по-малко стресираща: направете ги по-голяма част от живота си сега. Малки неща като обаждане или посещение на приятел, когото не сте виждали от много време. Тези неща ще ви направят по-добър човек. 

9. Вие сте единствения човек, който пречи на величието ви

Собствената ви негативност ви дърпа назад. Затова фокусирайте си върху положителните неща и бъдете щастливи сега. 

10. Лошите неща се случват на добрите хора. 

Такава е природата на живота, добрите умират млади. Но обратното също е вярно, на добрите хора им се случват хубави неща и доживяват до дълбока старост.