ГЕРБ номинира трима за кмет: Добри Беливанов, Таня Захариева и Митко Полихронов

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Трима кандидати за кмет на местния вот наесен излъчи тази вечер общинското събрание на ГЕРБ в Хасково. Това са областният управител Добри Беливанов, общинският съветник адвокат Таня Захариева и бизнесменът Митко Полихронов.

На събранието са били предложени още депутатът и областен координатор Делян Добрев, колежката му народен представител Евгения Ангелова, общинският съветник Антон Иванов, заместник-областният управител Станислав Дечев. Всички те обаче да си дали отвод, така че за одобрение в Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще бъдат изпратени първите три имена. Заедно с тях за столицата заминават и кандидатите за кметове на селата в община Хасково.

Делян Добрев е обяснил отвода си със своя ангажимент с реформите в енергетиката, които поглъщали цялото му време и внимание. Той обаче посочи, че подкрепя кандидатурата на Добри Беливанов. Номинацията на областния управител е била подкрепена единодушно. Срещу трите кандидатури не е имало нито един глас против.

В общинските номинационни събрания може да вземе участие всеки член на партията, който си е платил членския внос, обясниха от пресцентъра. Също така всеки редови член може да предложи своя номинация за кмет.

Изпълнителната комисия ще трябва да избере един от тримата, който да се бори за кметския стол през октомври.

Тодор Кръшков