В Пасмантерията се похвалиха с рекорден ръст на продажбите

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Мажоритарният собственик на ИСКРА ООД Стойчо Шапатов направи анализ на дейността и финансовите отчети през последното шестмесечие на традиционно събрание с работещите във фирмата. 8% е ръстът на печалбите за отчетния период. Освен, че този ръст може да бъде реализиран само в една изключителна икономика, постигнатият обем от 1 147 955 лв. е рекорден за едно полугодие през последните 10 години.

За социални дейности във фирмата са дадени 37 766 лв, от които е формирана загуба в размер на около 17 000 лв. 

Ръководството на ИСКРА ООД очаква Галинео – основен партньор на ИКЕА да ѝ възложи поръчка за около1700000 връзки за градинска мебел в 5 цвята. 4 от цветовете вече са готови и се работи върху постигането на петия. Очаква се поръчката да стартира през август и да е с продължителност около 4 месеца, а стойността ѝ да е между 70 и 100 000 лв.

Анонсът беше направен на отчетното събрание от изпълнителния директор инж. Марин Маринов. Той очерта и други перспективи. Проекти, по който вече се работи са към МВР  за украси на униформи и към Министерство на правосъдието към Главна дирекция за изпълнения на наказанията – за униформени пагони.

След успешно изпълнена през пролетта поръчка за интендантство Калофер, във ИСКАРА ООД имат уверението, че поръчката ще бъде повторена за Алжирската армия, чрез Института за отбрана. Там е направена разработката на технически парашут, към който проявяват интерес от африканската страна.

Ние правим уникални артикули – каза още инж. Маринов -технически ленти, украси за униформени облекла, пагони, акселбанти, кокарди. Успяваме да вземем тези поръчки защото правим конкурентни цени, изпълняваме ги в най- къси срокове и сме гъвкави по отношение на създаването на артикули и цветове. Очакваме повече поръчки, въпреки конкуренцията, понякога нерегламентирана от Турция и други източни страни и се надяваме да постигнем още по-добри резултати.

Теодора Кирякова