Как да поддържаме косата си?

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Трикове за красива коса

За да бъде красива нашата прекрасна коса, то за нея трябва да се полагат и необходимите грижи. Ето тук ще видите няколко основни съвети за това как да поддръжаме косата си с домашни средства.

Домашен шампан с лавандула и яйце
За да приготвите този шампоан, който носи аромат на свежест, то трябва да вземете купичка, в която да разбиете едно сурово яйце. Към яйцето се добавят около 5-6 капки от лавандулово масло. Получената смес се налага от корените на косата по нейната дължина до връхчетата. След това, шампоанът трябва да остане нанесен на главата за около 15 минути. Накрая се отстранява с хладка вода. Много е важно водата да е хладка, а не гореща, тъй като горещата вода уврежда косата и би могла да свари яйцето.

Банан за коса
Бананът от своя страна е изпитан лек срещу сухата и изтощена коса. Неговите ензими, в съчетание с калий, са отлични за коса, тъй като ѝ придават свежест, блясък и я подхранват.
За да получите тази маска неободимо е да намачкате един банан, до получаването на кремообразна паста и да нанесете сместта в корените. После бавно с кръгови движения трябва да масажирате скалпа, оставяйки сместта да поседи 30 минути. Отново се измива с хладка вода, а ефектът е забележителен.

Яйце и зехтин за лъскава коса
Тази смес се приготвя с пет-шест супени лъжици зехтин и 2 сурови яйца, като към тях се добавя сок от пресен лимон (обикновено половинка би ви свършила страхотна работа). Маската се втрива в корените и се държи на главата 15 минути.

Положителните качества на зехтина са, че той предотвратява оплешивяването, помага при проблемите на скалпа, водещи до пърхот. Яйцата правят косата по-лъскава и здрава, тъй като набавят необходимите протеини.