Формула 1 с резервни пилоти :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: formula1.sportal.bg

 Сред множеството предложения на Стратегическата група, която има за задача да измисли как спортът да стане по-интересен за феновете, се появи и едно по-неочаквано: Гран при за резервни пилоти. Идеята е в календара да се предвиди време за надпревара между третите пилоти на отборите, най-вероятно в събота, съобщава sportal.bg

 

Освен отделно състезание, е възможно финиширалите в топ 4 да вземат участие и в битката в неделя като награда. Резервният пилот на Мерцедес Паскал Верлен подкрепя предложението.

 

„Това ще е хубаво. Защо не? Мисля, че резервните пилоти трябва да са млади момчета без опит във Формула 1. Те трябва да се състезават в събота и да се борят за място в неделната надпревара. Това би било шанс за да тях да покажат на какво са способни“.

 

Бившият състезателен и настоящ резервен пилот на Макларън – Кевин Магнусен, е на същото мнение. „Да, това може да е много интересно. Като оставим настрана колко е реалистично и лесно да се направи, наистина ще е вълнуващо да има състезание и в събота – квалификация и после битка между новобранци“.