Милена Славова празнува 25 години на сцената

9
Добави коментар
Az-media.
Az-media.

Рок дамата на България Милена Славова, жената с дрезгавия глас, който пощурява зали и площади, празнува 25 години на сцена. За всички онези, които се чудят кога минаха тези години, им препоръчвам да си пуснат вечната песен на Гошо Минчев „Блажени години“ и да изтърчат до първия магазин да си купят билет.

„Лошото“ момиче на българската сцена ще направи голям концерт, за да отпразнува рок юбилея си и да покани всички уважаващи себе си меломани. Музикалното събитие ще се случи в зала „Универсиада“ на 28 ноември (събота) от 19.00 часа. В концерта участие ще вземат и много верни на певицата приятели:

Ревю, ЕРА, Контрол, Кольо Гилъна, Ахат, Конкурент, Уикеда, Васко Кръпката и Кръпка Блус Бенд, Черно Фередже, Нуфри и Пеко (Пиромания), Митко Кърнев (Д2), Стефан Попов (Гравити Ко), Данчо Лазаров, Иво Иванчев (Елит), Петър Каръбски (Стоунхендж), Димитър Паскалев (Davvid Project), Холера, БТР.

Последният голям концерт на Милена Славова беше през май месец т.г., когато заедно с Ревю, Контрол и Хиподил направиха уникално шоу под надслов Reunion.

Билетите за концерта на Милена се пускат в продажба на 14 септември и ще са на цена от 30 лв. След 18 ноември ценните хартийки ще струват 40 лева, а ВИП билетите ще са по 50. Билетите може да купите онлайн на адрес www.ticketpro.bg, както и на касите на ТИКЕТПРО БЪЛГАРИЯ  и неговите партньори.

Коя е Милена и как започна всичко

Първите стъпки на певицата са в началото на 80-те години. Открива я мениджърът на братя Аргирови и през 1985 следват първите й опити като професионален изпълнител. През 1986 г., заедно с Васил Гюров, Вълко Андреев и Кирил Манчев създават рок групата Милена, коeто по-късно прераства в култовата банда Ревю. Бунтари, различни и по този начин неудобни, те не са любимци на тогавашната власт. Младите музиканти открито се противопоставят на системата и това атоматично ги превръща в обществен враг. Ето защо издават първия си албум „Милена + Ревю” едва през 1989 г. Следват албумите „Ха-Ха” (1991г.),  и „Скандалът“ (1993 г.). Милена се превръща в истински музикален идол  и се радва на огромен успех особено през времето, когато пее съвместно с групата „Ера“. Този период е и с „най-тежката“ музика на Милена.

Скоро след това Милена заминава в Лондон, в търсене на по-различен начин на живот. Там свири в различни клубове и издава албума “Sold”, който жъне голям успех във Великобритания. Албумът прави Милена първата българка, свирила в престижния Marquee Club в Лондон. Тя е  почетен гост на клуба редом с световни музикални величия като „Pink Floyd“, „Led Zeppelin“, „Kiss“ и много други.

След завръщането си в България в края на 90-те, Милена издава сборния албум „Истинската Милена дъ бест +“, включващ 14 нейни хита, презаписани с нов аранжимент.

За 25-годишната си кариера Милена създава някои от най-прогресивните хитове на съвремената българска рок музика – „Директор на водопад“, „Ала-бала“, „Не’ам нерви“, „Ха-ха“, „Цветя от края на 80-те“, „Чичо”, „Без адрес”, „Месо“, „Ад“, „Робърт“ и много други.