Турманий – новия материал на 21 век!

1
Добави коментар

Турманий – потребност за всеки дом.

Турманиевата керамика – „Чудотворния камък на живота“ – е произведена за първи път в света от южнокорейската компания Nuga Medical Co Ltd.

Kомпанията Nuga Medical Co Ltd  има патент върху изработването на турманиевата керамика и придружаващи документи, които й дават право само тя да използва този бренд – ТУРМАНИЙ. Турманиевата керамика е създадена на основата на природни материали от корейски учени в научно изследователския институт към компания Nuga Medical Co Ltd .С днешна дата корейските учени работят съвместно с учените от германското общество Фраунхофер и правят допълнителни, още по-задълбочени изследвания върху въздействието на турманиевата керамика върху човешкото тяло. През отминалата 2014 година Президентът на Южна Корея г-жа Пак Кън Хе бе заинтригувана и посети съвместния център на  Nuga Medical Co Ltd  и Фраунхоферското общество в Германия. Това е висока оценка на най-високо държавно ниво за изключителния принос на компания Nuga Medical Co Ltd и нейните разработки, в това число и разработената турманиева керамика.

Турманият е създаден на основата на четири компонента, които са специално подбрани за постигане на най-добър ефект, а турманиеватa керамика се изработва основно в две форми: кръгла и шестограмна, които са най-ефективни.

Турманий, ноу-хау на компания Nuga Medical Co Ltd е сборно наименование на двете основни съставки: турмалин + германий =  турманий. Турмалин – основният компонент в турманиевата керамика на Nuga Medical Co Ltd.

От всички известни минерали на земята, само турмалина има постоянен електрически заряд.

От всички известни минерали на земята, само турмалина има постоянен електрически заряд. Затова го наричат загадъчен минерал.

Турмалинът има разнороден химически състав, притежава пиезоелектрически и пироелектрически свойства.

Пиезоелектрическите свойства на турмалина се използват за синтез на отрицателни йони за йонизация на въздуха.Пироелектрическите свойства на турмалина се проявяват в това, че при нагряване на повърхността му възникват електрически заряди.

Достатъчно е нагряване от слънчева светлина, за да започне турманият да проявява своите магнитни свойства. При преминаване на светлината през турмалина се образува уникален монохроматически лъч, който има дължина на вълната 9,3 микрометра, съвпадаща с дължината на вълната, излъчвана от ДНК на човешкия организъм. При съвпадане на дължините на вълните настъпва резонанс, при което мембраната на живата клетка се привежда в движение и се подобрява процеса на метаболизма. При промяна на температурата турмалинът създава постоянно магнитно поле, което подобрява състоянието на еритроцитите. Молекулите на кръвта, получавайки полюсност, не се слепват, придобиват нормална форма, стават еластични и по-добре проникват в междуклетъчното пространство. така се възстановява капилярния кръвоток, което води до увеличаване скоростта на движение на кръвта по съдовете. Затова турмалинът усилва клетъчния метаболизъм, местния кръвоток и подобрява храненето в органите и тъканите.

Основно качество на турмалина е, че той е постоянен източник на природна енергия – 0,006 микроампера – най-подходящата за човешкия организъм. Използвайки го, човек се зарежда с необходимата му енергия. Освен това турмалинът защитава човека от вредните влияния на околната среда, насърчава креативността и въображението. Германият е втория компонент в турманиевата керамика на Nuga Medical Co Ltd. Германият е химичен елемент, светлосив полупроводник с металически блясък.

Лечебните свойства на германия са открити от японския изследовател Кузихико Ашаи след като се избавил от своя стар артрит.

Германият е много чуплив, но струва толкова, колкото златото. Достатъчно рядък елемент. Лечебните свойства на германия са открити от японския изследовател Кузихико Ашаи след като се избавил от своя стар артрит. Той установява, че германият блокира свободните радикали в човешкия организъм и регулира всички клапанни системи: храносмилане, перисталтика и венозна система. Чрез експерименти е доказано, че германият удължава живота на лабораторните животни с 25-30 %. Германият, попадайки в кръвта, се държи аналогично на хемоглобина. Кислородът, който той доставя в тъканите на организма, гарантира нормално функциониране на всички жизнени системи и предпазва от развитие на кислородна недостатъчност в органите. За сметка на това се ускорява зарастването на рани, а болката намалява.

Елванът е третия компонент в турманиевата керамика на Nuga Medical Co Ltd. Елванът, полускъпоценен камък, е третия компонент в турманиевата керамика на компания Nuga Medical Co Ltd. 

Елванът е полезен за здравето на кожата

В Китай отдавна знаят за целебните му свойства и ги предават от уста на уста. Корейците също смятат, че този минерал притежава целебни свойства. Елванът е полезен за здравето на кожата: затова го добавят в състава на очистващи кремове. Елванът помага също и при алергии. Този минерал очиства водата от примеси като поглъща вредните вещества и тежки елементи. Елванът се използва и в интериора.Oт него се изработват подове, стени, легла, пейки за сауна, печки. Широко се използва в изработката на посуда. В някои ресторанти елванът се използва в гриловете, за да се пропие с целебните си изпарения барбекюто. Елванът е богат на много микроелементи и е източник на полезните за човешкото тяло дълговълнови инфрачервени лъчи.

Вулканични скали – четвъртият компонент на турманиевата керамика Четвъртият компонент на турманиевата керамика на компанията Nuga Medical Co Ltd са вулканичните скали.

Вулканични скали-камъни на енергията

Благодарение на тях, турманиевата керамика придобива своята твърдост. Те са с изключително богат минерален състав (натрий, калий, калций, магнезий, желязо). В Корея наричат вулканичните скали камъни на енергията. Те имат много благоприятно въздействие върху човешкото тяло. Вулканичните скали имат свойството да извеждат шлаките от организма и оказват очистващо въздействие. Те отстраняват неприятния мирис, способстват блокиране на въздействието на вредните лъчи и вълни. Но основно свойство на вулканичните скали е, че те съхраняват органичната топлина дълго време. Това дава възможност да се получи максимален ефект от нагряването.

Технологичният процес на производството на турманиева керамика е продължителен, провежда се под строг контрол и изисква специално високотехнологично оборудване.

Компания Nuga Medical Co Ltd  има оригинален патент върху изготвянето на турманиевата керамика. Производствения процес започва с внимателен истрог подбор на турмалин, германий, елван и вулканични скали. Четиритв компонента се смилат на прах. Следва вакумно изсушаване на турманиевия прах, който след това се обработва до още по-ситен прах. Следва внимателно пресяване с поток въздух, за да се отделят само най-финните микрогранули от турманиевия прах. Така турманиевата керамика може да „диша“.

Микрогранулите от турманиевия прах се поставят в специални форми. Оформеният турманий се изпича в пещи при температура по-висока от 1200-1300 градуса, за да се отделят примесите. Турманиеват керамика, най-добрата в света, става блестяща без всякакво покритие и излъчва полезните дълговълнови инфрачервени лъчи, притежава благоприятно въздействие върху човешкия организъм.

Изменение на температурата на тялото преди и след въздействието на дълговълновото инфрачервено излъчване на турманиевото колие

Турманият на компания Nuga Medical Co Ltd е източник на най-доброто дълговълново инфрачервено излъчване за организма. Турманият позволява и най-дълбоко проникване в човешкото тяло- дълговълновите инфрачервени лъчи проникват в човешкия организъм до 40-70 милиметра. Човешкото тяло приема тези лъчи до 90%. Турманият безпрепятствено доставя кислород на клетките. Това способства антистареенето. Дълговълновите инфрачервени лъчи отделяни от турмания чрез резонанс и абсорбиране нормализират температурата на човешкото тяло и възстановява енергията му.  В изследователските институти на компания Nuga Medical Co Ltd се провеждат много изследвания за въздействието на турмания върху човешкия организъм. Те доказват, че турманиевата керамика подобрява циркулацията на кръвта, подобрява кръвообръщението и помага да се поддържа добро здраве.

Турманият помага да се оптимизира микроклимата в дома: природните минерали, които са използвани, са източници и на отрицателно заредени йони. Такъв микроклимат може да се усети, когато човек се разхожда сред природата, например в гора. Така турманият дава възможност да почустваме приятна лекота и в градския си дом. В натовареното ежедневие на съвременния човек, откъснат от природата, турманиевата керамика от лукс се превръща в необходимост. Турманият възстановява енергията, която човек изразходва през деня, успокоява нервите и укрепва човешкия организъм.

Турманиевата керамика е модерният начин да се върнем към Земята, да получим здраве от недрата на Земята!

Източник: © По материали на Джонг-Су Лии – вицепрезидент на изследователския и развоен център на компанията Nuga Medical Co Ltd

Споделете с любимата си социална мрежа 🙂

Related