Как музиката променя живота на един бездомник

3
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

За силата на музиката и социалните медии

Музиката е сила, която може да променя животи. Тя е с нас, когато сме радостни и се забавляваме, когато сме тъжни, когато сме огорчени, когато просто искаме да продължим напред. Има музика за всяко едно настроение и всеки един момент и така музиката ни помага.

Но тя може да помогне и в далеч по-конкретен и действен план. И това се доказва от видеото на един бездомник, свирещ на пиано. Видеото, качено в YouTube направи над 10 млн. гледания, които постоянно се увеличават.

Заради трогващата красота на музиката, животът на бездомния мъж се променя към добро. Само седмица след публикуването на видеото, бившият морски пехотинец Доналд Гоулд вече е нов човек. Намерено е жилище, където да живее, а добри хора са му отворили банкова сметка, в която вече има събрани над 35 хил. долара от дарения.

Виж още: Един бездомник, който ще ви накара да се замислите какво е да си човек

Доналд се озовава на улицата заради проблеми с алкохола и наркотици след смъртта на съпругата си, когато социалните служби отнемат сина му. Сега му предстои престой в клиника за лечение на зависимости, а след това от университета, където е изкарал 3 семестъра, му предлагат да завърши образованието си безплатно. Останалото вече зависи от него самия.

И всичко това благодарение на едно видео в YouTube и на прекрасната музика, която Доналд свири.