Иво Тонев: Таванът на заплатите на играчите е 6000 евро

4
Добави коментар
yApple

Новият силен човек в Левски – Иво Тонев коментира ситуацията в Левски и разходите за заплати. Той даде интервю в студиото на „120 минути“ по bTV.

 

„Бюджетът на първия отбор беше намален. На първо място е най-важно да погасим задълженията, които са натрупани през годините, но това няма как да се случи за шест месеца. Изключително строга финансова дисциплина – това съм си поставил за цел. Поставил съм рамки, които трябва да се спазват от Константин Баждеков и Георги Иванов – Гонзо. Няма да допусна дори със 100 лева да излизаме от рамката“, коментира Тонев.

„Досега заплатите за първия отбор бяха 260 хиляди лева на месец, а сега ще трябва да се поместят в 200 хиляди. Вече съм казал на Георги Иванов – таван на заплатите на футболистите е 6000 евро за чуждестранните футболист. Бихме нарушили с 500-600 евро за един или двама играчи, но в крайна сметка няма да надвишаваме 200 хиляди на месец, това е рамката“, продължи шефът на Левски. 

„Няма да допусна Левски да живурка. Миналият сезон беше провален от спортно-техническа гледна точка, казусът с лицензите беше решен и избегнахме съдбата на ЦСКА и Локомотив (София)“, завърши Иво Тонев.