Wizz Air с ръст и с нови самолети Еърбъс

2
Добави коментар

Авиопревозвачът Wizz Air (Уиз Еър) обяви месечните си статистики и нови планове за придобиване на самолети.

Според статистиката за месец май 2015 спрямо месец май 2014 превозвачът е увеличил капацитета си с 18%, а броя превозени пътници с цели 20%. Заетостта на самолетите се е увеличила от 87.5% на 89%, което е добра новина за всички пътуващи, тъй като това означава, че авиокомпанията ще може да предлага по-изгодни цени. За последните 12 месеца увеличението е сходно – 18% по-голям капацитет и 19% повече превозени пътници. За последните 12 месеца увеличението е сходно – 18% по-голям капацитет и 19% повече превозени пътници.

УизЕър е изключително сигурен превозвач. Наскоро са получили и Pure-V маркера за двигателите на самолетите си (V2500 през IAE International Aero Engines AG), който сертифицира, че те се поддържат изключително с резервни части, практики и процедури, одобрени от производителя. Това осигурява и по-дълъг живот на двигателя като цяло, както и по-голям фактор на употреба, което в крайна сметка отново означава възможност за по-ниски цени за нас, пътниците.

Нови самолети

Уиз Еър също така са подписали меморандум за поръчка на 110 самолета AirBus A321neo, като първите доставки ще започнат през 2019 година.  В сделката са включени и права за поръчка на допълнителни 90 самолета от същия модел. По текущи цени сделката е за над 12.5 милиарда долара, но ще бъдат приложени някои отстъпки от официалните цени.

Джоузеф Варади, оперативен директор на WizzAir заявава: „Разгледахме различни възможности за тази поръчка, но AirBus предложиха най-добрия микс от самолет, ценова ефективност, поддръжка и цена, така че продължаваме дългогодишните си взаимоотношения с тях успоредно с разширението на нашия пазарен дял в и извън Европа. Нашите операции ще продължат да бъдат високо икономически ефективни, с ниски разходи заради новите самолети, иновациите в кабините, най-новите технологии при двигателите и подобрения на ефективността.“

За УизЕър предстоят и доставки на вече поръчани 41 броя AirBus A320, които ще приключат до 2018 година.

Междувременно компанията продължава да открива нови линии. Наскоро бяха обявени 5 нови дестинации само от София : Бари, Кьолн, Женева, Мюнхен, и Неапол.

Накрая ще завършим с един клип на първия полет на Уиз Еър до Лисабон, Португалия. При кацането си самолетът е облян с розови водни струи от пожарната на летището