10 от най-запомнящите се песни от саундтрака на “Glee“/ “Клуб Веселие“

5
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Холивуд е в шок! Една от младите му надежди – канадският актьор и музикант Кори Монтейт, известен от участието си в един от най-популярните американски телевизионни сериали – „Клуб Веселие“ („Glee“), бе намерен мъртъв в хотелска стая в центъра на Ванкувър. Тялото е било открито в събота (13.07.2013 г.) около обяд от служител на хотела, след като актьорът не освободил стаята си навреме. Според местни медии кончината на идолът на милиони тийнейджъри по света може да е настъпила в резултат на свръхдоза наркотици. През април Кори Монтейт влезе в рехабилитационна клиника. Актьорът доброволно постъпи в болничното заведение, за да лекува наркотична зависимост.

Кори имаше връзка с колежката си от сериала „Клуб Веселие“ Лиа Мишел. Наскоро тя заяви, че го обича истински и подкрепя усилията му да се избави от пристрастеността си към наркотиците. Самият Монтейт също бил лудо влюбен в приятелката си, разказват негови близки. Актьорът, роден в Калгъри и израснал в Британска Колумбия, никога не е крил проблемите си с наркотиците. Преди време той сподели, че за първи път постъпил в клиника, когато бил на 19 години, след като майка му и група негови близки приятели упражнили натиск.

Кори Монтейт е роден на 11 май 1982 г. Родителите му се развеждат, когато е на 7 години и той остава да живее с майка си. Напуска училище в 8-и клас и не завършва колеж. Като тийнейджър свири в група, а по-късно се премества в Лос Анджелис. Преди да стане актьор се е занимавал с много и различни неща, като например шофьор на училищен автобус и на такси. Кариерата му в киното и телевизията започва през 2004 година с малка роля във фантастичния сериал „Звездна врата: Атлантида“. Монтейт има зад гърба си около 30 роли. Снимал се е във „Флаш Гордън“, „Свръхестествено“ и др., но най-известното му превъплъщение е на Фин Хъдсън в сериала „Клуб Веселие“.

„Glee“ или „Клуб Веселие” проследява живота на група от нетърпеливи и амбициозни ученици, част от училищен музикален клуб. Лидерът му Уил Шуустър (Матю Морисън) е млад и талантлив учител с хип-хоп умения и златно сърце, а в клуба са: Рейчъл (Лиа Мишел) – перфектна певица с непоколебима решимост да бъде популярна, Фин (Кори Монтейт) – куотърбек сърцеразбивач, който се бори с проблемите си в личния си живот, Кърт (Крис Колфър) – сопрано с нежно лице и невероятен усет към модата, Мерседес (Амбър Райли) – вокалистка, чието поведение на дива може да съперничи с най-известните певици, Арти (Кевин Макхейл) – изпълнител с физически увреждания и убийствен глас, който мечтае да танцува, и Тина (Джена Ушковиц) – силна мацка с нежен характер. Сред героите са и Пък (Марк Салинг), Куин (Диана Агрон), Британи (Хедър Морис) и Сантана (Ная Ривера).

Уил е решен да помогне на хлапетата да стигнат до национално състезание. Но всеки път му пречат Сю Силвестър (Джейн Линч) – треньор на мажоретките, както и Тери (Джесалин Гилсиг) – злата му бивша съпруга. Все пак Уил има и помощници в лицето на Ема (Джейма Мейс) и бащата на Кърт – Бърт (Майк О’Мали). В отделните серии участват и много гост-звезди като Моли Шанън, Нийл Патрик Харис, Оливия Нютън-Джон и Джон Стамос.

Първият сезон на поредицата има 19 номинации за „Еми”, което го превърна в най-номинираната поредица за 2010 г. Тогава сериалът е номиниран за престижната награда във всички големи категории. Сериалът носи и индивидуално признание за Матю Морисън, номиниран за „Най-добър актьор в комедиен сериал”, Лиа Мишел, номинирана за „Най-добра актриса в комедиен сериал”, Крис Колфър с номинация за „Най-добър второстепенен актьор в комедиен сериал” и Джейн Линч с награда „Еми” за „Най-добра второстепенна актриса в комедиен сериал”. През 2010 г. печели и награда „Златен глобус” за най-добър телевизионен сериал – музикален и комедиен. Вторият сезон на „Клуб „Веселие” има 12 номинации за „Еми”, пет за „Златен глобус”, пет номинации за Satellite Awards и много други.

В памет на една предсрочно изгаснала звезда избрахме 10 от най-запомнящите се песни, записани от самия Кори Монтейт или посветени на героя му – Фин Хъдсън, включени в саундтрака на сериала „Клуб Веселие“.

10. Bruno Mars – Just The Way You Are
9. Elton John & Kiki Dee – Don’t Go Breaking My Heart
8. Fun. feat. Janelle Monae – We Are Young

7. Christina Perri – Jar of Hearts
6. U2 – One
5. Bon Jovi – It’s My Life
4. Michael Jackson – Man In The Mirror
3. R.E.M. – Losing My Religion
2. REO Speedwagon – Can’t Fight This Feeling
1. The Pretenders – I’ll Stand By You
Сбогом, Фин… Почивай в мир!
Коментари

коментар(а)

Подобни: Glee, R.I.P., кавъри, сериали, телевизия