Преизбраха ректора на Медицинския университет в Пловдив font size + –

2
Добави коментар
npss
npss

251 бе общият списъчен състав на преподаватели, студенти, докторанти и служители на Медицинския университет – Пловдив като делегати с право на глас в Общото събрание, което вчера (14 юли) прие отчета на Ръководството на висшето училище за мандат 2011 – 2015 и избра повторно за ректор чл. кор. проф. Стефан Костянев, дмн за следващия мандат 2015 – 2019 г.

От гласувалите за ректор 237 делегати: 141 са гласувалите за чл. кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн и 91 за опонента проф. д-р Николай Бояджиев, дм. 5 са невалидните бюлетини.

Чл.-кор. проф. Стефан Костянев, дмн получи подкрепата на днешните избори за пълен четиригодишен мандат въз основа на внесената си персонална мандатна програма за управление и развитие на МУ – Пловдив, с мотото „Зрелост и ускорение“.

След като благодари за оказаното доверие Ректорът, професор Костянев, подчерта: „Академизмът и просперитета ще продължат да бъдат характерната отличителна черта на Медицински университет – Пловдив“.

Днешните избори в МУ-Пловдив включваха и избор на нови: председател и заместник-председател на най-висшия академичен управленски орган – Общото събрание. Проф. д-р Мая Кръстева, дм (от катедра АГ и досегашен председател на Контролния съвет на МУ-Пловдив) бе избрана за председател и проф. д-р Владимир Ставрев, дм (ръководител катедра Ортопедия и травматология) за заместник-председател.