Четири ефективни и лесни начина за прочистване на организма

1
Добави коментар

В днешно време нашият организъм е подложен на постоянни атаки от околната среда, различни пестициди, изкуствени подсладители и аромати, лошо качество на питейната вода, лошо качество на храната и много други.

Тези замърсители с течение на времето допринасят за „разбиването” на човешкия организъм.

Предлагаме Ви няколко лесни начина, чрез които ще прочистите организма си и ще повдигнете жизнения си тонус.

Прочистване на организма с кленов сироп

С помощта на оригиналния канадски кленов сироп може да изчистите тялото си от токсини, да стабилизирате имунната си система и да повдигнете жизнения тонус.

С оригиналния канадски кленов сироп може да преборите алергиите, главоболието, хроничната умора, артрит и др.

За прочистване на организма са ви нужни:

– 3 литра изворна вода
– 1 чаша прясно изцеден лимонов сок
– 1 чаена чаша оригинален канадски кленов сироп
– 1 чаена лъжичка лют пипер

Изсипете съставките в купа или друг подходящ съд и разбъркайте добре. Пийте по 8-12 чаши от сместа на всеки ден.

С посочената по-горе напитка трябва да заместите изцяло дневните хранения. Позволена е консумацията на неголямо количество плодове и/или зеленчуци.

Оригиналният канадски кленов сироп е една от малкото непреработени захари. Чрез него организма ви усвоява множество микроелементи. В оригиналния канадски кленов сироп има високо съдържание на цинк и манган, които са особено полезни за сърцето и благоприятстват доброто балансиране на нивата на холестерола.

Лютия пипер в напитката подобрява кръвообръщението. В него се съдържат и витамини В и С, които често са наричани „супер витамини”.

Приготвената напитка има диуретичен ефект, който ще усетите още на първия ден.

Процедурата за прочистване с кленов сироп може да правите в продължение на 1-3 дни. Друга възможност е да изберете 1 ден от седмицата и  да повтаряте периодично.

Прочистване с ленено семе / ленено брашно

Консумацията от 1 до 3 супени лъжици ленено брашно в продължение на 3 седмици може да почисти напълно червата от слузта, отложените фекалии и паразитите, като запази напълно чревната микрофлора. Този метод осигурява бързо нормализиране на теглото. Също така има ефект върху регулирането на липидния метаболизъм. Лененото брашно може да премахне токсините от организма, като в същото време способства за намаляване нивото на холестерола в кръвта.

За прочистване на организма консумирайте сместа, сутрин на гладно, както следва:

Първа седмица: 1 с.л. ленено брашно в 100 мл. кисело мляко
Втора седмица: 2 с.л. ленено брашно в 200 мл. кисело мляко
Трета седмица: 3 с.л. ленено брашно в 300 мл. кисело мляко

Прочистване на организма с трици

За разлика от много други методи, курсът на очистване на организма с трици няма да е изтощителен и няма да изисква специална подготовка.

Ефективността на тази процедура се основава от една страна на способността на триците, и по-точно на съдържащата се в тях целулоза, механично да очиства храносмилателния тракт, да отмива и изстъргва от него всичката шлака. На второ място е свойството на целулозата, набъбнала във водната среда, да абсорбира вредните вещества като холестерина, солите на тежките метали, радионуклеотидите – вещества, които се отделят при разпада на хранителните продукти.

Най-добре е триците да се купят от аптека или магазин за здравословни храни, тъй като така чистотата им ще бъде гарантирана. Можете да купите трици както в чист вид, така и с различни добавки (сок от цвекло, моркови, магарешки бодил). При всички случаи покупката на трици няма да ви натовари финансово, тъй като не са скъпи.

Пълният курс за очистване продължава 1 месец.

Триците трябва да се приемат 3 пъти на ден, 15 мин. преди хранене. Изяжда се по 2 супени лъжици, като заедно с тях се изпиват 1-2 чаши вода (вместо вода може да се приема някакъв слаб билков чай, но без захар или сок).

Триците задължително да се приемат с вода! Само така те имат абсорбационни свойства. По време на очистването начинът на живот не се променя, но все пак е добре да обърнете повече внимание на храната, която приемате, и да не се злоупотребява с тлъсти храни – нали основната ви задача е да се освободите от холестерина. Безсмислено е в същото време да продължавате да натоварвате организма си.

Дневната доза трици е не повече от 6 супени лъжици. Превишаването на дозата няма да донесе полза, а само вреда. Могат да се появят тежест в корема, метеоризъм, запек.

Едномесечният курс на очистване на организма с трици трябва да се провежда веднъж в годината, макар че и през останалото време можете да добавяте трици във всяко ястие или просто да приемате всеки ден по 1 супена лъжица. Не забравяхте, че заедно с тях трябва да пиете и по 1 чаша вода.

Прочистване на организма със слънчогледово олио

Отдавна известни са много инструменти с чудотворни свойства, които имат благоприятно въздействие върху много органи в човешкото тяло. Такъв инструмент е слънчогледовото олио.

Въпреки простотата на прилагане на слънчогледовото олио, то е наистина ефективно, защото помага на тялото да се освободи от много вредни вещества, токсини и микроорганизми. Описаните по-долу методи облекчават и помагат при много заболявания.

Едва ли е възможно да се изброят всички, но някои от тях са: синузит, ишияс, екземи, сърдечни заболявания, остеомиелит, епилепсия, психични разстройства…

Вземете една супена лъжица слънчогледово олио и и изсипете в устата като се концентрирате в предната част. Започнете да смучете като бонбон. След 10-тина минути изплюйте олиото и изплакнете добре устата. Не поглъщайте олиото! Тази процедура може да бъде правена няколко пъти на ден.

Слънчогледовото олио има изключително благоприятно влияние на заболяванията на стомашно-чревния тракт, особено язви.

Важно: Преди да предприемете детоксикация със слънчогледово олио, не забравяйте да се консултирате със специалист!