Почивка на море в Равда

2
Добави коментар
magazin
magazin

Равда е една от дестинациите на България, която си заслужава да посетите. Селцето е разположен между двата града Бургас и Несебър, което го прави идеално „стратегическо“ място за почивка, ако искате да посетите и двата града за няколко дни.

Миналото на село Равда, започва още в далечната 1924 г., Когато в местността се заселват бежанци от Егейска Македония, а след демократичните промени, Равда става популярна туристическа дестинация, като биват издигнати много хотели край плажната ивица.

Популярността на селцето идва и от факта, че преди години тук са били много почивни станции за ученици и студенти. В момента, селото има хотели, ресторанти, къщи за гости и дискотеки.

Ако сте фенове на морските приключения, ще се зарадвате да чуете, че можете да се насладите на водни ски, уиндсърфинг или гребане. Курортът също е предпочитан от много туристи заради спокойствието, което може да предложи.От архитектурна гледна точка, само на км от града се намира „Месамбрия Понтика“. Това са останките на старинен град, който се предполага, че е построен през 5 век, преди новата ера. В продължение на почти 2500 години, градът е бил важен занаятчийски и търговски център в Западното Черноморие.

През 812 г. Хан Крум превзема града, като от тогава града постоянно сменя своята собственост, като за него се карат или България или Византия. Градът влиза и в пределите на Несебър и е защитен от ЮНЕСКО.

Друга интересна архитектурна сграда близо до село Равда, е Поморийски манастир Св.Георги Победоносец. Както носи самото му име, той се намира в Поморие. Неговата история също преминава през делата на хан Крум, но манастира се предполага, че съществува още от 2 век, като през 5-6 вече е имало учредена епископия.

Една история за манастира разказва, че през 18 век в него живеел Селим Бей, който след време се разболял от неизлечима болест. Неговият ратай, сънувал, че в двора има лековит извор и още на другия ден тайно разкопал мястото, като намерил плоча на св.Георги. Селим Бей наистина се изцелил и в знак на благодарност, той и цялото му семейство приели християнската вяра. По-късно той станал първият игумен на манастира.

Но ако все пак, сте дошли само да си починете и да използвате слънцето, за да направите един хубав плаж с няколко нощувки, ще намерите голям избор от хотели в равда с помощта на Bultravel като се насладите на различни спа процедури, масажи и всякакви други удоволствия. Всеки един хотел може да ви предложи различна уникална гледка към морето. Ако не си падате по структурата и организацията на хотелите, можете да се настаните в някоя от къщите за гости. Както при хотелите, така и при къщите за гости, цените могат да започнат от 20лв на нощувка и да стигнат 100-200, зависи от това какво искате и къде го искате. Колкото повече лукс изберете, толкова по-скъпо, ще ви излезе.

Ключовото на село Равда е, че е разположен в близост до два големи града, можете да се настаните за няколко вечери на приемливи цени измежду богат избор на хотели или къщи за гости, а можете и да останете в самия град и да се порадвате на пясъка.